Veilig genieten kan tijdens ‘Kerstmagie’.  

Veilig genieten kan tijdens ‘Kerstmagie’.  © Marc Peeters

‘Kerstmagie’ kan gewoon doorgaan

Westerlo -

Het was nog even bang afwachten, maar na de beslissingen die vandaag genomen werden in het overlegcomité, is het zeker dat het audiovisuele spektakel Kerstmagie zoals gepland vanaf zaterdag 4 december tot en met 26 december gewoon kan plaatsvinden.

Kerstmagie werd door organisator prins Simon de Merode omgetoverd van een theaterwandeling met live acteurs, naar een spannende, audiovisuele, coronaveilige ontdekkingstocht voor het hele gezin. De bezoekers van deze magische kerst-Cluedo betreden in beperkte groepjes van maximaal twaalf personen het kasteel en volgen een eenrichtingsroute door de kamers.

Het Covid Safe Ticket is verplicht vanaf 12 jaar en 2 maanden, mondmasker vanaf 6 jaar en er werden in laatste instantie ook nog zitplaatsen voor de bezoekers geplaatst bij de scènes in de feeëriek gedecoreerde zalen en kamers van de kastelen.

Kerstmagie is zo de ideale, veilige en ontspannende familie-uitstap om helemaal in de kerstsfeer te komen en bovendien een unieke kans om prachtig Belgisch erfgoed van binnen te bewonderen”, besluit een opgeluchte prins de Merode.

Vorig jaar moest Kerstmagie afgeblazen worden toen net als nu alles klaarstond. (mph)

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio