IN BEELD. Alice in Wonderland Lichtfestival vanaf nu te bewonderen in de Antwerpse Zoo: zo ziet het eruit

Antwerpen -

Na één jaar uitstel door de coronapandemie en maanden aan voorbereidend werk is het zover: bezoekers kunnen vanaf vandaag genieten van het lichtfestival ‘Alice in Wonderland’ in de Zoo van Antwerpen.

China Light, dat sinds 2014 in de Zoo plaatsvindt, vindt inspiratie in het lantaarnfestival uit de Chinese nieuwjaarskalender. Op de vijftiende dag van het Lentefestival, meestal rond midden februari en bij vollemaan, hangen families lantaarns voor hun deur en trekken kinderen de straat op met hun zelfgemaakte creaties. Het lantaarnfestival kondigt het einde van het nieuwjaarsfeest aan en wil met veel licht en warmte het nieuwe jaar verwelkomen.

Alice in Wonderland bestaat uit 3.200 lichtobjecten, 203 figuren, 28.000 werkuren, 82 ton staal en 18.000 energiezuinige lampjes. In totaal werken meer dan 120 kunstenaars mee aan de honderden composities die in het dierenpark te zien zijn.

LEES OOK. RECENSIE. Alice in Wonderland Lichtfestival in de Zoo: zo flamboyant het sprookje, zo feeëriek de lichtjes

(sdb)

LEES OOK. China Light in de Zoo in het teken van ‘Alice in Wonderland’: een dag door het konijnenhol met de Chinese kunstenaars

Alice in Wonderland in de Antwerpse Zoo en Dinolights in Zoo Planckendael, van 3/12 tot 16/1 (behalve 24 en 31/12). Info: www.zooantwerpen.be, www.zooplanckendael.be
 

 ©  Jan Van der Perre

 

 ©  Jan Van der Perre

 

 ©  Jan Van der Perre

 

 ©  Jan Van der Perre

 

 ©  Jan Van der Perre

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio