© IMAGEGLOBE

Cyberlokker veroordeeld tot twaalf maanden cel met voorwaarden

Mol -

Een 41-jarige man uit Mol is door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden voor cyberlokking. Hij maakte vorig jaar via het internet contact met enkele pubermeisjes en deed hen seksueel gerichte voorstellen.

De bal ging aan het rollen toen in oktober 2020 en moeder van een dertienjarig meisje naar de politie stapte. Het minderjarig meisje had via Messenger allerlei oneerbare voorstellen gekregen van een oudere man, die later kon worden geïdentificeerd als R.C. (41) uit Mol. De man zei dat hij verliefd was op haar en vroeg haar om foto’s van haar ondergoed en ook naaktfoto’s door te sturen. Later stuurde hij een foto van zichzelf in zijn onderbroek door. Het slachtoffer vermoedde ook dat ze samen met een vriendin werd achtervolgd door dezelfde man.

Volgens de rechter maakte C. zich schuldig aan cyberlokking. “Hij hield als 40-jarige man zijn ware leeftijd verborgen en gaf zich uit voor een jongen van min of meer dezelfde leeftijd als de minderjarige meisjes. Hij zocht via Messenger met hen contact, voerde seksueel getinte conversaties en stuurde aan op het verkrijgen van naaktfoto’s van de meisjes”, verduidelijkte de rechtbank in het vonnis.

De rechters veroordeelden de man tot een gevangenisstraf van twaalf maanden met probatie-uitstel. De periode dat hij in voorhechtenis verbleef, is wel uitgesproken als effectieve straf. De veertiger moet een gepaste begeleiding volgen en een zinvolle dagbesteding zoeken. (bvdl) 

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio