Sophie Vicic is heel blij met haar nieuwe uitvalsbasis. 

Sophie Vicic is heel blij met haar nieuwe uitvalsbasis. © Joren De Weerdt

Visjes en Co verhuist naar grotere winkel aan de overkant van de straat

Berlaar -

Sophie Vicic (40) verhuist haar sterk groeiende kinderkledingzaak Visjes en Co in Berlaar naar een groter pand. Gelukkig viel het sjouwen met kledij en spullen nog mee: de nieuwe winkel is gewoon aan de overkant van de straat, in een pand waar lang een broodjeszaak was. Al is dat gebouw ondertussen onherkenbaar veranderd.

Bert Provoost

De zelfstandige onderneemster was twaalf jaar lang kleuterjuf, maar focust nu op Visjes en Co, waar ze baby- en kinderkleding tot veertien jaar verkoopt. “Ik ben eerst begonnen als online webshop en zette standjes op pop-upmarktjes. Ik had bij mij thuis een heel kleine winkelruimte, waar mensen al eens iets kwamen afhalen of kiezen. Tijdens corona kwam het lokaal winkelen erg op en dat heb ik ook hier gemerkt. Nadat ik het thuiswinkeltje twee vaste dagen per week opende als fysieke winkel, is mijn klantenbestand enorm gegroeid”, vertelt Sophie Vicic.

 

 © Joren De Weerdt

“Er kwam zelfs zoveel volk dat er geregeld mensen buiten moesten wachten. Het winkeltje was dan ook amper vijf op vijf meter groot. Dat voelde niet goed aan bij mij en was niet langer te doen. Toen de broodjeszaak Babatiti aan de overkant van de straat te koop kwam, heb ik de stap gewaagd. We hebben het pand op de benedenverdieping helemaal ingericht als winkelruimte. De binnenmuren zijn weggehaald. Hier heb ik veel meer ruimte om de kleren, de schooltoebehoren en accessoires uit te stallen. Op de eerste verdieping heb ik nog een ontvangstruimte waar ik koppels op een rustige manier kan ontvangen voor bijvoorbeeld een geboortelijst”, klinkt het.

Doorzetter

De winkel, die op de hoek van de Stationsstraat en de Montystraat ligt, is vanaf nu open op woensdag, vrijdag en zaterdag of op afspraak. “Ik blijf uiteraard ook de webshop houden, maar ik geloof ook sterk in een echte winkelruimte waar mensen alles kunnen vastpakken en passen. Nu ik de mensen eindelijk deftig kan ontvangen, kan dat de verkoop alleen maar ten goede komen. Ik ben van nature uit een doorzetter, een doorduwer. En als je echt gelooft dat het gaat lukken, dan gebeurt dat volgens mij ook.”

 

 © Joren De Weerdt

 

 © Joren De WeerdtMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio