Een vrachtwagen botste vrijdagmiddag op de hoek van de leveringspoort bij AD Delhaize in Heist-op-den-Berg. 

Een vrachtwagen botste vrijdagmiddag op de hoek van de leveringspoort bij AD Delhaize in Heist-op-den-Berg. © Kristof Van Rompaey

Vrachtwagen tikt hoek van leveringspoort AD Delhaize aan: “Geen structurele schade”

Heist-op-den-Berg -

Een vrachtwagenchauffeur reed vrijdagmiddag tegen de hoek van de leveringspoort bij AD Delhaize op het Populierenhof in Heist-op-den-Berg. Brandweer en politie kwamen ter plaatse. “De façadesteen is beschadigd, maar de betonnen kolom erachter is nog intact”, zegt brandweerofficier Tim Jacobs. Er moest dus niet gestut worden.

Kristof Van Rompaey

Het was even schrikken toen een vrachtwagenchauffeur vrijdag een manoeuvre op de parking van AD Delhaize verkeerd inschatte. “Zeker omdat hierboven appartementen zijn, maar gelukkig gaat het enkel om stoffelijke schade”, zegt winkelverantwoordelijke Wendy Vermeiren.

De botsing leverde geen structurele problemen op aan het pand.

De botsing leverde geen structurele problemen op aan het pand.

“Al bij al valt het mee. De brandweer bevestigt dat er geen structurele problemen zijn. De schade aan de façade gaan we natuurlijk zo snel mogelijk laten herstellen. Mocht er door de regen vocht achter kruipen, zijn we verder van huis.”

De façade vertoont wel aanzienlijke barsten.

De façade vertoont wel aanzienlijke barsten. © Kristof Van Rompaey

De getroffen hoek werd afgespannen met politielint, voor het geval er brokken naar beneden zouden vallen. De winkel verwacht de komende dagen geen problemen met leveringen. “Eventueel kunnen we alles nog langs de winkel zelf naar binnen brengen”, zegt Vermeiren.


 

 © Kristof van RompaeyMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio