©  BELGA

Wouter Vrancken: “Liever een tijdelijke competitiestop dan spelen zonder publiek”

Vrijdagmiddag maakte het overlegcomité bekend dat er, buiten een verbod op eten en drinken in de tribunes, geen nieuwe beperkende maatregelen worden opgelegd aan het voetbal. Een hele opluchting voor de Belgische (prof)clubs, waaronder ook KV, dat met KRC Genk (zondag) en AA Gent (15 december) deze maand nog twee topaffiches in eigen huis kan aanbieden aan zijn supporters.

Thomas Standaert

Eerder op de dag stelde Vrancken nog voor om een competitiepauze in te lassen als er geen toeschouwers meer aanwezig mocht zijn. “Liever een paar wedstrijden uitstellen dan opnieuw voetballen zonder publiek. Dat laatste zou financieel een serieuze klap zijn voor veel clubs. Door wedstrijden uit te stellen kan de Pro League haar eigen sector daartegen beschermen. Bovendien wil élke voetballer voor volle tribunes spelen, niet voor lege.”

Zo’n vaart loopt het voorlopig niet, maar mocht het overlegcomité alsnog van koers wijzigen dan hoopt Vrancken dat de competitie tijdelijk wordt stilgelegd. “Liever dat dan spelen zonder publiek.”

 

 ©  BELGA

Gehavend KV Mechelen

Zeker out voor zondag: Cuypers, Druijf, Hairemans en Van Damme. Twijfelachtig voor zondag: Schoofs, Walsh, Vanlerberghe en Peyre. KV Mechelen dook het weekend in met een waslijst aan geblesseerden en vraagtekens. “Maar dan nog kunnen we een goeie ploeg op het veld brengen”, verkondigde Wouter Vrancken.

De opeenstapeling van matchen laat zich voelen bij KV Mechelen. In één week tijd zag Wouter Vrancken maar liefst vijf van zijn basisspelers uitvallen. Cuypers (jukbeenbreuk) en Hairemans (quadriceps) zijn er zondag zeker niet bij. Schoofs (knie), Walsh (enkel) en Vanlerberghe (quadriceps) zijn twijfelachtig.

“We hebben nog twee volle dagen”, was Vrancken vrijdagmiddag nog optimistisch. “Met ons drukke schema is het normaal dat er nu overbelastingsletsels opduiken. We zullen zaterdag na de laatste training wel zien wie fit is, wie niet, en hoe we het in elkaar gaan puzzelen. Ondanks die vele blessures gaan we nog altijd een goeie ploeg op het veld kunnen brengen. We gaan vol onze kans gaan tegen Genk.”

De Camargo

Door de afwezigheid van Cuypers en Druijf is Igor De Camargo zowat de ‘last man standing’ onder de spitsen van KV. “Of Mrabti natuurlijk. Zo hebben we vorig seizoen ook een tijdje gespeeld en dat liep ook goed”, zegt Vrancken. Met een De ­Camargo die ontevreden is over zijn weinige speelminuten houdt de coach alvast geen rekening. “Ik probeer de beste ploeg op te stellen om resultaten te halen. Wedstrijden winnen: dat is mijn enige bekommernis. En of mijn spelers nu 18 of 40 jaar zijn, of ze hier al tien jaar spelen of maar één maand, dat maakt voor mij geen verschil. Ik probeer ­wedstrijden te winnen door een ploeg op te stellen waarvan ik denk dat we het meeste kans maken op een zege.”

 

 ©  Isosport

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio