© Google Street View

79-jarige man op straat beroofd: daders maken gouden horloge en diamanten armband buit

Berchem -

Een 79-jarige man is donderdag het slachtoffer geworden van een drieste overval op straat in Berchem. Hij werd tegen de grond gewerkt door twee onbekenden, die op de vlucht sloegen met verschillende juwelen.

Het incident gebeurde rond de middag in de Berchemboslaan. “Een getuige zag hoe twee jonge mannen het 79-jarige slachtoffer in de rug aanvielen en tegen de grond duwden. Ze rukten een tas los en sloegen op de vlucht met een wagen die wat verderop geparkeerd stond. De getuige verwittigde meteen de politie”, vertelt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

Die kwam ter plaatse, maar kon de daders niet meer aantreffen. De politie liet een ziekenwagen ter plaatse komen omdat de man lichtgewond raakte bij de overval. Hij kreeg ter plekke medische zorgen toegediend.

Volgens onze informatie zaten in de tas enkele gerestaureerde juwelen, onder meer een gouden horloge en diamanten armband. Vermoedelijk kregen de daders de man en de sieraden al op de tram in het vizier en besloten ze hem te volgen. De lokale recherche onderzoekt de zaak verder.

 jtp, sare

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio