Elke tijdens een Clusity-event. 

Elke tijdens een Clusity-event. © Rein Meirte

Elke Kraemer genomineerd voor ‘ICT Woman of the Year 2022’

Reet -

DataNews reikt jaarlijks prijzen uit voor mensen die zich hebben onderscheiden in de ICT-sector. Elke Kraemer (49) is een van de vijf genomineerd voor de award ‘ICT Woman of the Year 2022’.

Elke is geboren in Keulen en woont al 15 jaar met haar man en kinderen in de Tulpenlaan in Reet (Rumst) . Ze is reeds 10 jaar Marketing Manager bij Cronos uit Kontich. Als oprichtster van ‘Inspiring Fifty Belgium’ startte ze binnen dit bedrijf begin 2021 haar eigen zaak.

“Samen met Rein Meirte heb ik daarna Clusity opgericht met de steun van Jef de Wit, CEO van De Cronos Groep”, zegt Elke. “Met meer dan 7000 medewerkers is dit het grootste ICT bedrijf in België. Mijn doel is om meer vrouwen te inspireren om in de ICT-branche te starten en ze te helpen naar de top door te stoten .”

De onderneemster zegt dat het aantal vrouwen in ICT slechts 17 procent bedraagt wat volgens haar veel te laag is. “De technologiesector is een plek met jobzekerheid en veel toekomst. Ook vrouwen hebben er een belangrijke plaats maar zien niet altijd de mogelijkheden. Dat willen we zo snel mogelijk veranderen met rolmodellen, netwerkevents en persaandacht.”

“Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de ICT-sector’ zegt Elke Kraemer

“Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de ICT-sector’ zegt Elke Kraemer © Sven Van Roy

Op mannenmaat

“Het tekort aan vrouwen in de ICT maakt dat de digitale versnelling enkel producten en diensten op mannenmaat levert”, zegt Elke “Hierdoor ontstaat het risico dat voor ruim de helft van de bevolking slechte producten worden gemaakt.”

Als voorbeeld haalt ze de crashtests voor auto’s aan. Die worden volgens haar enkel met mannelijke dummies georganiseerd waardoor vrouwen bij een ongeval tot 73% meer risico op zware verwondingen lopen. Een ander voorbeeld is de gezondheidsapp van Apple die bij lancering geen rekening hield met de menstruatiecyclus waardoor de metingen bij vrouwen verkeerd waren”

Stemmen vergaren

Haar inzet om hierin verandering te brengen, is opgevallen bij de redactie van DataNews waardoor ze genomineerd is voor de titel ‘Woman of the Year 2022’. Naast de jury telt ook het aantal stemmen die ze via internet achter haar naam krijgt.

Elke lanceert hiervoor dan ook een warme oproep. “Deze prijs kadert ook in mijn streven naar meer vrouwen in de ICT-branche”, argumenteert ze. “Zij die in deze sector willen starten, kunnen me uiteraard steeds contacteren. Maar ik wil vooral ook deze prijs naar de gemeente brengen!.” (Jef Wijckmans)

Wordt Elke vrouw van het jaar?

Wordt Elke vrouw van het jaar? © Rein Meirte

www.clusity.be; https://shegoesict.be/vote-now

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio