Waarom Eddy Cox en Michael Schouwaerts zo hard geloven in Sportoase: “Er gaan in Vlaanderen meer zwembaden dicht dan dat er nieuwe open gaan.” 

Waarom Eddy Cox en Michael Schouwaerts zo hard geloven in Sportoase: “Er gaan in Vlaanderen meer zwembaden dicht dan dat er nieuwe open gaan.” © Nattida-Jayne Kanyachalao

Sportoase komt volledig in Kempense handen en drijft op ambitie: “Ruim vier miljoen bezoekers per jaar, en dat worden er nog meer”

Een namiddagje waterpret met de kinderen of een halfuur baantjes trekken, al dan niet in combinatie met een rondje zwoegen in de fitness: steeds meer Vlamingen vinden daarvoor de weg naar Sportoase. Het bedrijf dat nu helemaal in handen van de Kempense bouwgroep Van Roey komt, heeft momenteel zwembaden op zeventien locaties. En daar komen er de volgende jaren nog een heleboel bij, onder meer in Lille. “Wij geloven in een verdere groei, want er is een tekort aan zwemwater in België”, zeggen Eddy Cox (63), gedelegeerd bestuurder van Van Roey, en Michael Schouwaerts(48), directeur van Sportoase.

Christof Willocx

MEER OVER