© ATV

Nainggolan blijft een vraagteken voor de derby: “Maar het gaat elke dag wat beter met hem”

Antwerp-coach Brian Priske blikte vrijdagmiddag vooruit op de derby tegen Beerschot. Met Genk speelde hij ooit tegen STVV en met Club Brugge tegen Cercle, maar… “Deze derby is misschien nog ietsje groter, dat weten jullie wellicht beter dan ik”, aldus Priske. “Het gaat zondag niet enkel om de drie punten, we willen ook graag winnen voor onze fans.”

David Van den Broeck

LEES OOK. Antwerp-kapitein Haroun wil rentree maken in de derby: “Geloof me, de oude Faris is terug”

As we speak is het Overlegcomité wel nog bezig en is het dus afwachten of die fans aanwezig kunnen zijn op het Kiel. “Hopelijk wél. Het zou zwaar zijn voor iedereen die van voetbal houdt mochten ze opnieuw uit de stadions geweerd worden. We hebben het al een aantal maanden zonder hen moeten doen en dat was zeker niet plezant. Maar uiteindelijk moeten we de keuzes van de regering respecteren.”

Sowieso willen de Antwerp-fans zaterdag wel hun ploeg nog komen aanmoedigen op training. “Ze zijn zeker welkom, als alles veilig kan verlopen. Want het is belangrijk dat iedereen in de kleedkamer beseft dat het niet zomaar een wedstrijd is. Maar we hebben ons deze week – zonder midweekwedstrijd – goed kunnen voorbereiden. We zijn er sowieso klaar voor.”

 ©  BELGA

In hoeverre dat voor Nainggolan geldt, die zondag nog uitviel met last aan de hamstrings? “Vandaag heeft hij een beetje met de groep kunnen trainen op het veld. Hij voelt zich elke dag beter en beter. Maar naar zondag toe blijft het afwachten.”

Buta en Miyoshi blijven sowieso out. Bataille, Engels en Haroun worden wél in de selectie verwacht. In de basis hoeven we dan weer niet te veel wijzigingen te verwachten. De ploeg deed het zowel tegen Frankfurt (2-2) en Oostende (3-0) goed. Dat was met Frey en Samatta voorin en Fischer daar achter en dus zonder echte vleugelspelers. “Die twee spitsen waren nodig om de defensie van de tegenstander – zeker omdat het om een vijfmansdefensie ging – wat meer onder druk te zetten. Dat is ons heel goed gelukt. Maar elke match is natuurlijk anders.”

LEES OOK:

De Beerschotjaren van Radja Nainggolan: “Klein en tenger, maar hij stak er toch bovenuit”

Beerschot blikt vooruit op derby: “Laten we hopen dat we in een vol stadion kunnen spelen”