© Leo De Nijn

Huisvuilophalers in quarantaine: ophaling in deelgemeenten verschuift een dag

Leest, Heffen, Hombeek -

Enkele huisvuilophalers van afvalverwerker Ivarem zitten in quarantaine door het coronavirus of een hoogrisicocontact. Door de tijdelijke uitval van medewerkers heeft Ivarem nu beslist om de ophaling van het restafval in de Mechelse deelgemeentes Leest, Heffen en Hombeek te verschuiven naar dinsdag in plaats van maandag.

Leo De Nijn

Deze maatregel gaat dus op dinsdag 7 december in en geldt alvast tot einde dit jaar. “Alleen zo kunnen we garanderen dat we bij alle inwoners het huisvuil kunnen ophalen”, zegt Ivarem-woordvoerder Filip Van Assche.

Belangrijk: de ophaling van pmd en papier en karton blijft in deze drie gemeenten wel doorgaan op maandag 6 december. “Alle bewoners uit Leest, Heffen en Hombeek krijgen maandag een brief in de bus met een aangepaste ophaalkalender voor de rest van dit jaar”, zegt Van Assche.

Ivarem raadt de inwoners aan om de Recycle App of Ivarem-app te downloaden. Zo zijn burgers steeds op de hoogte van de correcte ophaaldag voor hun afvalsoorten. Via de Recycle app krijgen ze melding wanneer er een ophaling is en zo zijn ze automatisch op de hoogte van eventuele wijzigingen. Beide apps kunnen gratis gedownload worden in de Apple App Store en de Google Play Store.

Wie nog met meer vragen zit kan contact nemen met info@ivarem.be of via het gratis nummer 0800 90 441.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio