©  BELGA

De Wever haalt uit naar minister Van der Straeten na nota over sluiten van kerncentrales

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) bepleit de sluiting van alle zeven kernreactoren van ons land. Dat doet ze in een nota aan de kern, op basis van het langverwachte rapport over bevoorradingszekerheid, betaalbaarheid en duurzaamheid. N-VA-voorzitter Bart De Wever is er niet over te spreken.

Bron: Belga

In de nota voor de kern bepleit de Groen-minister om door te zetten met de geplande kernuitstap. Een verlenging van twee kerncentrales biedt te veel onzekerheden, klinkt het. Tegelijk wil ze dat er werk wordt gemaakt van een alternatief indien Engie Electrabel er op korte termijn niet in slaagt een vergunning te krijgen voor een nieuwe gascentrale in Vilvoorde.

De nota overtuigt De Wever niet. “Minister Tinne Van der Straeten kan geen enkele garanties bieden inzake bevoorradingszekerheid, maar blijft halsstarrig weigeren om 2GW aan propere nucleaire capaciteit te verlengen”, klinkt het op Twitter. Hij waarschuwt ook de andere regeringspartijen. “Als coalitiepartners dit aanvaarden, zijn ze moedwillig medeplichtig aan de gevolgen die ons te wachten staan”.

De N-VA-voorzitter is niet de enige met kritiek. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez sabelt de nota neer. “We gaan niet aanvaarden dat België in het donker wordt gezet en dat we meer CO2 uitstoten alleen maar om een oude droom in vervulling te doen gaan. Waar is de studie voor de verlenging van de kerncentrales? Het regeerakkoord is daarover nochtans duidelijk”, klinkt het in een tweet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio