Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © BVDL

Buitenschoolse kinderopvang schakelt over op noodopvang

Heist-op-den-Berg -

De Heistse buitenschoolse kinderopvang gaat dicht. Er wordt alleen nog voor- en naopvang georganiseerd voor specifieke doelgroepen.

Bert Provoost

De vele besmettingen in de lagere scholen van Heist-op-den-Berg zetten eerder al een rem op de hobby’s van de kinderen. De gemeente vroeg aan de verenigingen om alle activiteiten stop te zetten voor kinderen jonger dan 12. Ook in de buitenschoolse kinderopvang wordt nu drastisch afgebouwd.

“De extra maatregelen die we vanuit het Vlaams Agentschap Opgroeien moeten opvolgen rond klasgroepen gescheiden houden en niet switchen met personeel zijn moeilijk op te volgen. Onze infrastructuur en de huidige minimale personeelsbezetting laten dat niet toe om ons op die manier te organiseren. Om de veiligheid te garanderen, rekening houdend met de ernst van de lokale coronasituatie, gaan we daarom over tot noodopvang voor elk van onze vijftien locaties buitenschoolse kinderopvang”, zegt schepen van Kinderopvang Kelly Van Tendeloo (PRO Heist).

De maatregel geldt voorlopig van maandag 6 december tot donderdag 23 december. Er wordt in die periode alleen noodopvang georganiseerd voor kinderen van ouders die werken in de zorgsector en andere essentiële sectoren. Ook voor kwetsbare gezinnen is opvang mogelijk. Tijdens de opvang wordt maximaal ingezet op buitenspel en ventilatie. “Wanneer ons personeelsbestand nog kleiner zou worden, bekijken we op dat moment met de school van de opvanglocatie of er nog iets mogelijk is, maar garanties zijn er niet meer”, zegt de schepen.

Er zijn 1.500 geregistreerde kinderen die (soms) gebruikmaken van buitenschoolse opvang. Gemiddeld zijn dat er 377 per dag, op drukke dagen kan dat oplopen tot vijfhonderd.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio