©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

DISCUSSIE. Allicht geen extra maatregelen in horeca: de juiste beslissing?

Voor de derde keer in drie weken tijd komt het Overlegcomité vrijdag samen. In het advies van de GEMS-experten kwamen enkele harde maatregelen aan bod, zoals 20 uur als sluitingsuur voor de horeca en opnieuw naar de contactbubbels in de privésfeer. Dat zien de federale ministers niet zitten.

wvb

Voor de derde keer in drie weken buigt het Overlegcomité zich vrijdag nog maar eens over extra maatregelen, in een poging de vierde golf eindelijk te kunnen breken. De cijfers zijn stilaan op een plateau aanbelandt, maar blijven ook nu nog altijd lichtjes stijgen. Tot grote wanhoop van de zorgsector, die hard aan de alarmbel trekt.

De GEMS-experten hebben een aantal harde maatregelen op tafel gelegd. Eén daarvan is de horeca die de deuren al om 20 uur moet sluiten. Maar de federale ministers zouden hier allicht niet in meegaan.

LEES OOK. Niet alles uit GEMS-advies wordt gevolgd: federale topministers zien twee maatregelen niet zitten

Is het een juiste beslissing om niet te raken aan de huidige coronamaatregelen in de horeca? Laat het ons weten in dit formulier. Een greep uit de reacties verschijnt onderaan dit artikel en in de krant van zaterdag.