Door de vierde coronagolf wordt het voor scholen steeds moeilijker om alles rond te krijgen. 

Door de vierde coronagolf wordt het voor scholen steeds moeilijker om alles rond te krijgen. © Sven Dillen

Stad doet oproep naar vrijwilligers: “Help de scholen tijdens deze moeilijke periode”

Mechelen -

De stad Mechelen is op zoek naar multi-inzetbare vrijwilligers die willen inspringen in het onderwijs. De vierde coronagolf heeft namelijk een grote impact op de scholen. Heel wat leerkrachten en administratief personeel raakten recent besmet of moeten in quarantaine. Daardoor moeten sommige scholen de deuren sluiten.

Stijn Van de Sande

“De vraag naar helpende handen bij de scholen is groot”, zegt schepen van Onderwijs Marina De Bie (Vld-Groen-m+). “Door het grote aantal afwezige leerlingen, leerkrachten en administratief personeel wordt het voor veel scholen steeds moeilijker om alles rond te krijgen. Dat brengt de talentontwikkeling van de kinderen in gevaar. Daarom zijn we op zoek naar multi-inzetbare vrijwilligers die zich de komende drie weken meerdere dagen vrij kunnen maken om een handje toe te steken.”

Welke taken de vrijwilligers precies moeten uitvoeren, hangt af van de noden van de school waar ze worden ingezet. “Het is iedere ochtend opnieuw puzzelen om alle taken verdeeld te krijgen”, zegt Inge Vekemans, directeur van VBS Scheppers. “Het hele schoolteam wordt flexibel ingezet en aanwezige leerkrachten nemen er ook nog heel wat taken van afwezige collega’s bij. Iedere extra persoon om al die taken over te verdelen, is meer dan welkom.”

Wie biedt een workshop aan?

Verder is de stad ook op zoek naar aanbieders van workshops die bereid zijn om de vele studie-uren voor leerlingen op te vullen. “De scholieren zitten nu soms zo vaak in de studie, dat er niet genoeg vervangtaken zijn”, aldus De Bie. “Het kan een win-winsituatie zijn om deze leerlingen in contact te brengen met de aanbieders van workshops. Vanuit de stad bieden we voor deze periode gratis drie dagdelen per school aan voor deze workshops.”

Vrijwilligers die willen helpen, kunnen voor alle info terecht op de website van Mechelenmakers.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio