© Technopolis

Kinderen helpen astronauten tijdens missie naar Mars via WOWbox van Technopolis

Mechelen -

Technopolis lanceert de WOWbox. Met deze box worden kinderen tussen acht en elf jaar uitgedaagd om enkele astronauten te helpen bij hun missie naar Mars. Daarbij leren ze onder andere stroomkringen bouwen, morsetaal gebruiken en een sterrenkaart hanteren. In de box zit ook een gratis toegangsticket.

Technopolis heeft de ambitie om zo veel mogelijk kinderen te fascineren met techniek en wetenschap. Dat doen ze nu ook via de WOWbox. Dat is een speeldoos die één à twee kinderen van acht tot elf jaar uren kan bezighouden, op voorwaarde dat er af en toe ook een volwassene een handje toesteekt. In de doos zit een opdrachtenboekje, een stripverhaal en alles voor een spannend avontuur naar de planeet Mars.

“Astronauten Noor en Imran en robot Castor landen op Mars, maar hebben daar heel wat problemen”, legt Ester Blockx van Technopolis uit. “Het is aan de kinderen om hen te helpen. Via de WOWbox leren ze morsetaal gebruiken, stroomkringen bouwen, een sterrenkaart hanteren en zelfs een raket lanceren. Alsof dat nog niet genoeg is, zit er in de doos ook een ticket voor Technopolis in Mechelen. Zo kunnen de kinderen zich ook hier komen uitleven.”

De WOWbox is verkrijgbaar via de website van Technopolis en kost 32,50 euro. “Maar we hebben intussen ook contacten gelegd met bedrijven met een voorstel om samen WOWboxen cadeau te doen aan kansarme kinderen. Zo willen we echt iedereen fascineren met wetenschap en techniek.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio