De bibliotheek van Heist-op-den-Berg. 

De bibliotheek van Heist-op-den-Berg. © JDW

Bibliotheek zoekt vrijwillige techneut: “'Digidokter' is sociaal vaardig en goed thuis in digitale wereld”

Heist-op-den-Berg -

De bibliotheek van Heist-op-den-Berg zoekt een ‘Digidokter’. Dat is een vrijwilliger die bezoekers helpt met verschillende digitale vragen. “Je kunt dat maandelijks of enkele keren per jaar doen op donderdagen van 15 tot 18u.”, klinkt het.

Kristof Van Rompaey

De bibliotheek zoekt iemand die sociaal vaardig is en tegelijk goed thuis in de digitale wereld. “Kun je met begrip en geduld digitale vragen beantwoorden? Vind je het leuk om met die vaardigheden mensen persoonlijk hulp en advies te geven over digitale toepassingen? Dan kun je bij ons als vrijwilliger aan de slag”, meldt de bib.

Geïnteresseerden kunnen voor 13 december contact openen met Ilse Asselberghs van de bibliotheek voor een kennismakingsgesprek. “Als ‘Digidokter’ mag je rekenen op ondersteuning van een bibmedewerker. Tijdens de activiteit kun je een computer of tablet van de bib gebruiken. Er zijn drie info- of coachingmomenten gepland over het begeleiden van mensen die niet mediawijs zijn. Je kunt beginnen in het jaar dat je 16 wordt. Een maximumleeftijd is er niet. In sommige gevallen moet je toestemming vragen, maar daar helpen we je graag mee. Je bent verzekerd en je onkosten worden terugbetaald.”

ias@heist-op-den-berg.be, 015/24.57.44


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio