In de kerk van Hingene kun je de verlichte engelen bewonderen. 

In de kerk van Hingene kun je de verlichte engelen bewonderen. © Guy Delforge

Waar zijn de engeltjes? In de kerk van Hingene!

Hingene -

Ook dit eindejaar kun je in de kerk van Hingene naar een mooi kersttafereel gaan kijken. Naast een kerststal zie je in de kerk ook een reeks mooi verlichte engelen.

Guy Delforge

Ook in de aanloop naar de verkiezing van het nieuwe K3’je hoorde je de meisjesband Waar zijn die engeltjes? zingen. Dat mysterie is nu opgelost: de engeltjes zijn in de kerk van Hingene. “De verkiezing van de nieuwe bij K3, daar heeft toch iedereen wel iets van meegekregen zeker? Zoiets brengt grote verwachtingen teweeg bij de kleinsten onder ons en veel spanning bij de kandidaten”, zegt de parochie. “In de kerk beleven we ook een tijd van verwachting: de Advent die ons vraagt om hoopvol uit te zien naar Jezus en zijn komst mogelijk te maken. Één van die aanstekelijke liedjes van K3 is Waar zijn die engeltjes? De Advent is zo’n tijd waarin we op zoek gaan naar engeltjes. Naar engelen van mensen die hoop wekken bij anderen. Zij die door hun zeggen en doen anderen blij maken en perspectief bieden. Die met kracht hun mond durven te openen tegen onrecht… Engelen van mensen zijn boodschappers van vrede en hoop. In de Advent en de kersttijd komen engelen veel aan bod in de bijbellezingen. Ze wekken verwondering in het hart van mensen over het feit hoe intens nabij God met ons mensen wil omgaan.”

 

 © Guy Delforge

Enkele creatieve Hingenaars maakten grote en kleine engelen van hout om ze daarna te bekleden met groen en feeëriek te verlichten. Je kan in de oude kerk van Hingene binnen langs de ingang onder de toren, je moet wel een mondmasker dragen. Je kunt de engelen tot het einde van de kerstvakantie alle dagen van 9 tot 21u gaan bewonderen.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio