Vrachtwagen belandt in Doeldok, nog steeds geen spoor van inzittende

Verrebroek -

Op de kade van de Antwerp Euroterminal in de Waaslandhaven in Verrebroek is woensdagavond een vrachtwagen in het water van Doeldok terechtgekomen. Het ongeval werd pas uren later opgemerkt. Het lichaam van de Roemeense chauffeur is nog steeds vermist.

bfs, jtp, blg

Het ongeval gebeurde woensdag rond 20 uur, maar werd pas opgemerkt op camerabeelden om 3 uur 's nachts. Op bewakingscamerabeelden was te zien hoe de vrachtwagen achterwaarts in het water terechtkwam en vrijwel onmiddellijk naar de bodem van het 18 meter diepe dok zonk.

Duikers van de brandweer en de Cel Vermiste Personen van de federale politie konden de vrachtwagen al snel lokaliseren maar van de inzittende ontbrak elk spoor. Het gaat om een 36-jarige man van Roemeense afkomst. Uit onderzoek is gebleken dat de man wel nog uit zijn cabine is geraakt, maar vermoedelijk kwam hij daarna om het leven in het ijskoude water.

Zoekacties op donderdag en vrijdagmorgen naar de bestuurder hebben voorlopig nog niets opgeleverd. Het incident wordt als een arbeidsongeval beschouwd en het Oost-Vlaamse arbeidsauditoraat onderzoekt de omstandigheden. De vrachtwagen werd uit het water gehaald.

 

 © Scheepvaartpolitie

 

 © Scheepvaartpolitie

MEER OVER

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio