©  Frank de Roo

Sportartsen vragen competitiestop voor minderjarigen: “Tieners zijn de motor van golf 4”

De Vereniging voor Sport en Keuringsartsen (SKA) en het kenniscentrum Gezond Sporten vragen om competitiesport voor minderjarigen stop te zetten, zowel buiten als binnen, en dat minstens tot 25 december. “Jeugdsport mag geen aanjager van de epidemie zijn”, zeggen ze vrijdag in een persbericht.

dvtBron: Belga

LEES OOK. “Corona kan wél gevaarlijk zijn voor kinderen”: al meer dan 200 kinderen met MIS-C opgenomen na coronabesmetting

“Het is intussen duidelijk dat kinderen en tieners de motor zijn van de huidige, vierde coronagolf”, aldus het SKA en het kenniscentrum. Ze hebben het daarbij niet alleen over kinderen jonger dan twaalf, die nog niet gevaccineerd zijn, maar wijzen er ook op dat bij tieners de toestand nog niet helemaal optimaal is. “Bij jeugdsportactiviteiten zijn bovendien altijd volwassenen betrokken, onder wie ook bejaarde en kwetsbare mensen. Om al die redenen moeten we de jeugdsportcompetities tijdelijk pauzeren.”

Ook oefenwedstrijden kunnen volgens het SKA en het kenniscentrum niet meer. Maar uitzonderingen zijn wel mogelijk. Zo kunnen zwembaden open blijven en kunnen ook jeugdtrainingen blijven doorgaan.

Deze maatregel is vervelend, maar geen ramp, luidt het. “Kleedkamers zijn al gesloten op veel plaatsen en er breekt een periode van examens, slecht weer en feestelijkheden aan, waarin (jeugd)sport elk jaar sowieso wat minder prioritair is. Na kerst hebben we hopelijk al betere coronacijfers en kunnen we misschien weer versoepelen. Jeugdsport mag intussen geen aanjager van de epidemie zijn!”

Vastgoed

Jobs in de regio