Kangoeroes Mechelen naar de tweede ronde Eurocup Women na winst in Namur Capitale

Geen problemen voor Kangoeroes Mechelen in de laatste groepswedstrijd van de eerste ronde en in de EuroCup Women. De Maneblussers wonnen in Namur Capitale, eindigen met 3 op 6 op de tweede stek in poule I en zijn zeker van de tweede ronde (play-offs). Na Castors Braine meteen een tweede Belgische club in de tweede fase van de EuroCup.

Patrick Ceulemans

In het eerste kwart kon Namur Capitale, dat moest winnen om nog een kansje te maken op kwalificatie, via de Amerikaanse Courtney Range (15 punten, 12 rebounds) nog in het spoor blijven: 18-20. In het tweede schuifje nam Kangoeroes Mechelen collectief maar vooral via Ziomara Morrison afstand. De nieuwe Chileense center Ziomara Morrison (1m95, 32 jaar) lukte in de eerste twee kwarts 13 punten (4 op 5 shots en 4 op 5 vrijworpen) en plukte vier rebounds en was de bezielster van de 24-36 bonus halfweg.

Kangoeroes Mecchelen kon evenwel niet doordrukken in het derde schuifje. Marjorie Carpréaux (13 punten) en Betabe Zempare (17 punten, 12 rebounds) waren bij de Waalse ploeg de bezielers van de 27-18 tussenspurt en vonden na 41-49 bij 51-54 de aansluiting.Het laatste schuifje was opnieuw voor Kangoeroes Mechelen. De 22-jarige Servische guard Ivana Katanic (15 punten, 8 assists) nam haar team op sleeptouw. Van 55-62 ging het met de steun van Laure Resimont (11 punten), Becky Massey (8 punten, 6 rebounds, 4 assists) en Billie Massey (14 punten, 8 rebounds) naar een verdiende 58-68 overwinning. De tweede ronde (play-offs) van de EuroCup Women wordt op 15 en 22 december afgewerkt.

Ook Julie Vanloo, Lore Devos, Julie Allemand, Kyara Linskens en Hanne Mestdagh naar play-offs EuroCup Women

Vele Belgische speelsters plaatsten zich trouwens voor de play-offs van de EuroCup Women. De laatste was Lore Devos (6 punten, 4 rebounds, 2 assists) die met het Zwitserse Fribourg in een rechtstreeks duel voor kwalificatie met 82-78 zegevierde versus het Spaanse Tenerife. Na Devos zijn ook Julie Vanloo (Krasnoyarsk/Rusland), Julie Allemand (ASVEL Lyon/Frankrijk), Hanne Mestdagh (Llublin/Polen) en Kyara Linskens (Orenburg/Rusland) zeker van de tweede ronde. Hind Ben Abdelkader (Nika/Rusland) moet hopen dat ze als één van de acht beste derdes van de twaalf poules is gekwalificeerd.

Vastgoed

Jobs in de regio