Isabel Verelst 

Isabel Verelst © IF

C-BOX wil af van sigarettenpeuken en lanceert milieuvriendelijke oplossing

Rijmenam -

Isabel Verelst van Het Nagelatelier in Rijmenam en haar man Bill gaan de strijd aan met sigarettenpeuken en lanceren de C-Box, een handige gadget voor rokers waardoor sigarettenpeuken niet meer op de grond moeten worden gegooid. Het koppel zoekt via een crowdfundingactie centen om het nieuwe product te lanceren.

Erik Van Eycken

Het koppel Isabel Verelst en haar man Bill gaan de strijd aan met sigarettenpeuken. De reden is eenvoudig. “We hebben drie kinderen en het valt op dat als we naar het strand gaan, de kinderen er steeds mee worden geconfronteerd. Dat is niet alleen vies, sigarettenpeuken vergaan nooit. Ze worden zelfs schadelijke microplastics”, luidt het bij Isabel.

De C-Box

De C-Box © IF

Ook voor niet-rokers

Daarom lanceert het koppel de C-Box, zeg maar een doosje waarin een mini-asbak is verwerkt. “We willen niet vingerwijzen naar rokers. En dat roken ongezond is, weet iedereen intussen wel. Maar we begrijpen dat op straat een asbak niet altijd voorhanden is. Daardoor worden sigarettenpeuken her en der weggegooid. Met de C-Box draag je op een laagdrempelige manier bij aan een duurzame toekomst voor je kinderen en kleinkinderen. Ook niet-rokers kunnen iets doen voor het milieu door de C-Box aan een roker te schenken”, zegt Isabel.

Water

Volgens Isabel en haar man Bill vervuilt een sigarettenpeuk maar liefst 8,5 liter water. “Via microplastics komt dat water uiteindelijk op ons bord en in onze maag terecht. Als je weet dat er jaarlijks zo’n 4,5 miljard peuken van de 6 miljard sigaretten in het milieu terechtkomen, besef je dat dit geen rooskleurig plaatje is”, waarschuwt Isabel.

De C-BOX is vanzelfsprekend vervaardigd uit recycleerbare materialen. “Er is plek voor je sigaretten, een peukencontainer, een asbakje en je aansteker. Alles wat je nodig hebt om tijdens het roken toch aan het milieu te denken. Dankzij het strakke design en de sterke statements toon je ook nog eens een stukje van je persoonlijkheid. Jij vindt het milieu belangrijk, en dat mag gezien worden.”

Productie

Het koppel wilde het product al langer op de markt brengen, maar het duurde even alvorens goede afspraken met een producent werden gemaakt. “Alles nam wat meer tijd in beslag, maar eindelijk zijn we klaar om te commercialiseren. We organiseren nu een crowdfunding. Wie het project steunt, kan een exemplaar kopen, elders is het voorlopig nog niet te koop.” De crowdfunding gaat op 6 december van start, Isabel en Bill doopten de nieuwe zaak THENABCOMPANY.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio