De maatregel wordt niet zwart op wit opgelegd vanuit het gemeentehuis, maar de vraag wordt wel ‘met de grootste aandrang’ gesteld. 

De maatregel wordt niet zwart op wit opgelegd vanuit het gemeentehuis, maar de vraag wordt wel ‘met de grootste aandrang’ gesteld. © RR

Heist vraagt aan verenigingen ‘met de grootste aandrang’ om alle activiteiten voor -12-jarigen op te schorten

Heist-op-den-Berg -

Aan alle verenigingen van Heist-op-den-Berg wordt gevraagd om de buitenschoolse activiteiten voor kinderen jonger dan twaalf jaar op te schorten. De slechte situatie in de lokale basisscholen is de oorzaak.

Bert Provoost

“De coronasituatie in de Heistse basisscholen bereikt momenteel een enorme en ongeziene piek. We stellen vast dat één vierde van alle besmettingen bij kinderen jonger dan twaalf jaar worden vastgesteld. Dit heeft een grote invloed op de organisatie van onderwijs en opvang in onze gemeente. Zo schakelen we bijvoorbeeld vanaf maandag noodgedwongen over op noodopvang voor de buitenschoolse kinderopvang”, klinkt het in een schrijven van Team Sport en Jeugd van de gemeente aan alle verenigingen.

De consequentie voor hun werking is dan ook duidelijk. “Gezien de situatie vragen we dan ook ten stelligste en met de grootste aandrang om alle activiteiten voor -12-jarigen op te schorten tot aan de kerstvakantie. Het mengen van kinderen van verschillende leeftijden, klassen en scholen willen we zoveel mogelijk vermijden in het brede naschoolse gebeuren.”

Heel wat verenigingen verwittigden donderdagavond nog hun leden uit de lagere school dat de werking voor hen voorlopig stopgezet wordt.

Uit een rondvraag van deze krant bleek vandaag nog dat op dertien campussen in het Heistse basisonderwijs er momenteel een of meerdere klassen met afstandsonderwijs werken.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio