© Politie Antwerpen

26 kilogram cocaïne gevonden na controle van verdachte auto aan het zwembad in Merksem

Merksem -

In de Dokter Maurice Timmermanslaan in Merksem is woensdag 26 kilogram cocaïne gevonden na een controle door het wijkondersteuningsteam. Vijf Albanezen werden opgepakt, ze hadden ook 24 kilo versnijdingsmateriaal bij zich.

Het vijftal werd dinsdag opgepakt nadat leden van het wijkondersteuningsteam van de regio Noord in de Rustoordstraat een verdachte wagen opmerkten. “Ze volgden de wagen en zagen even later in de Dokter Maurice Timmermanslaan in Merksem iemand snel in en weer uit de wagen stappen”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. “De man werd gecontroleerd en bleek twee sportzakken bij te hebben met een witte substantie die gebruikt wordt voor het versnijden van cocaïne.”

Verborgen ruimte

De speurders vielen ook binnen in het pand waar de man was buitengekomen. “Daar werden 25 pakken van ongeveer een kilo cocaïne gevonden, er lag ook materiaal om cocaïne te persen, te versnijden en te wegen.” De verdachte auto waarmee alles begon werd grondig doorzocht, in een verborgen ruimte vond de politie nog een kilo cocaïne. “De 26 kilogram cocaïne, nog 680 gram coke die werd gevonden, de 24 kilo versnijdingsmateriaal, twee weegschalen en het voertuig zijn in beslag genomen”, zegt Bruyns.

In totaal werden vijf Albanese verdachten opgepakt bij de actie; de twee inzittenden van het voertuig, twee mannen die in het appartement aanwezig waren en de persoon die de zakken met versnijdingsmateriaal verplaatste. Het gaat om drie 24-jarigen en twee mensen van 32 en 20 jaar oud. “Slechts een van hen is ingeschreven in België”, aldus Bruyns.

Het vijftal werd donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hen aan te houden.


 

 © Politie Antwerpen

  (sare)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio