De supporters van Cercle Brugge verstoorden de wedstrijd met pyrotechnisch materiaal. 

De supporters van Cercle Brugge verstoorden de wedstrijd met pyrotechnisch materiaal. © BELGA

Politie voorkomt confrontatie tussen supporters van KV Mechelen en Cercle Brugge

Mechelen -

Na de bekerwedstrijd van KV Mechelen tegen Cercle Brugge afgelopen woensdag, kwam het tot een schermutseling tussen fans van beide clubs. In de Ziekebeemdenstraat stuurden de supportersgroepen aan op een confrontatie, maar de politie kon ingrijpen voor het incident ontspoorde. De feiten worden verder onderzocht door de politiediensten in Mechelen en Brugge.

Stijn Van de Sande

Net voor de wedstrijd kwam het al tot een incident met enkele supporters van Cercle Brugge en ook tijdens de match lieten de fans van De Vereniging zich niet van hun beste kant zien. Nadat er pyrotechnisch materiaal op het veld gegooid werd, lag de partij zelfs een tijdlang stil. Na de wedstrijd stuurden supporters van zowel Cercle Brugge als KV Mechelen dan weer aan op een confrontatie.

Op sociale media doet het verhaal de ronde dat een groepje Brugse fans aangevallen werd door Mechelse jongeren, maar dat blijkt volgens de politie niet helemaal te kloppen. “Onze spotters, de politiemensen die in nauw contact staan met de supporters, kwamen erachter dat fans van beide ploegen met elkaar hadden afgesproken. Ze zouden elkaar ontmoeten in de Ziekebeemdenstraat, waar de bezoekende fans konden parkeren”, zegt Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek.

Toen de politie ter plaatse kwam, werden de supportersclans aangemaand om de plaats te verlaten. Daar werd volgens de politie vrij snel gehoor aan gegeven door de Mechelse fans. “Bij de Brugse supporters was er iets meer overtuigingskracht nodig”, zegt Van de Sande. “Bij de schermutseling hebben we gebruik gemaakt van pepperspray en de wapenstok. Maar uiteindelijk gingen ook deze supporters naar hun wagen en keerden ze huiswaarts. Er raakte niemand gewond.”

De hele zaak krijgt wel nog een staartje. “Samen met de collega’s van de politie in Brugge voeren we een onderzoek naar de feiten”, klinkt het. “De supporters die buiten de lijntjes kleurden, zullen daarvoor geverbaliseerd worden.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio