Drie versies van de Sterke van Boechout. 

Drie versies van de Sterke van Boechout. © RR

Oud Conynsbergh lanceert opnieuw zijn Sterke van Boechout

Boechout -

Met de feestdagen in aantocht heeft Oud Conynsbergh opnieuw zijn Sterke van Boechout gelanceerd. Die zal tijdens de kerstmarkt van het wijndomein te koop worden aangeboden.

Filip Spoelders

In het verleden stelden de wijnmakers van Oud Conynsbergh reeds een Sterke van Boechout voor. Nu het een paar jaar was geleden, was het uitkijken naar een volgend brouwsel en vooral naar de technieken waarop het distillaat werd verouderd.

Grappa op zijn Boechouts

“De Sterke van Boechout is een distillaat dat gemaakt wordt van persresten afkomstig van de productie van onze eigen wijnen. In Frankrijk noemen ze dit een marc, in Italië een grappa”, zeggen de eigenaren van het wijndomein.

De persresten van de druiven worden vergist. Deze resten worden tweemaal gedistilleerd in een koperen alambiek of distilleertoestel. “Na het stoken wordt het distillaat op verschillende manieren verouderd om tot een optimaal resultaat te komen. Dit gebeurt op kleine houten vaten, op glazen dame-jeannes of korfflessen en zelfs op gebruikte wijnvaten.”

De stokerij waar de Sterke tot stand komt.

De stokerij waar de Sterke tot stand komt. © RR

Door de verschillende technieken heeft Oud Conynsbergh vier verschillende versies van zijn Sterke op gelimiteerde aantallen geproduceerd. Om ze te ontdekken, komen de liefhebbers best langs de kerstmarkt van het wijndomein op 12 december van 13 tot 19u in de tuin van de molen aan de Konijnenbergstraat.

Vastgoed

Jobs in de regio