De digitale borden voor Gent worden in Baarle-Hertog geproduceerd. 

De digitale borden voor Gent worden in Baarle-Hertog geproduceerd. © q-lite

Q-Lite maakt 50 schermen voor parkeergeleiding in Gent

Baarle-Hertog -

Wie over enkele maanden met de auto naar Gent rijdt, wordt via borden van Kempense makelij naar een vrije parkeerplaats gestuurd.

Het stadsbestuur van Gent wil in de tweede helft van 2022 een nieuw en dynamisch parkeergeleidingssysteem opstarten. Dat informeert de bestuurders in real time over de parkeerbezetting, wegenwerken en ander verkeersinformatie. De stad werkt hiervoor samen met Q-Lite uit Baarle, een bedrijf dat ledschermen produceert. “Er komen op 50 locaties nieuwe digitale schermen om het verkeer zo efficiënt mogelijk door en langs de stad te geleiden”, zegt Jeroen Raeijmaekers van Q-Lite. “Onze medewerkers maken de schermen in onze fabriek in Baarle-Hertog. Elk scherm wordt gekoppeld aan de software van Be-mobile, dat ervaring heeft met systemen voor slimme mobiliteit.”

Ook in Antwerpen staan digitale parkeerborden van Q-Lite. Het bedrijf is in veel gemeenten aanwezig in het straatbeeld, want het merendeel van de groene kruisen aan gevels van apotheken is in Baarle-Hertog gemaakt. (ram)

www.q-lite.com

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio