Wilma van Hoof (tweede van rechts) en de rest van het personeelsteam zien de start van Norah in de Geelse Nieuwstraat helemaal zitten. 

Wilma van Hoof (tweede van rechts) en de rest van het personeelsteam zien de start van Norah in de Geelse Nieuwstraat helemaal zitten. © RR

Nederlandse keten Norah opent tweede Belgische vestiging

Geel -

In de Geelse Nieuwstraat heeft kledingzaak Norah donderdag de deuren geopend. Deze Nederlandse keten is bij ons niet zo bekend, maar in het thuisland heeft die al meer dan tachtig filialen. Dit is de tweede in ons land.

Hans Otten

Het originele modemerk Norah mag dan pas in 2014 in Noord-Holland opgericht zijn, intussen heeft de winkelketen al 89 vestigingen. Twee daarvan liggen er in ons land: na de opening van een afdeling in de Turnhoutse Gasthuisstraat is Norah nu ook neergestreken in de Geelse Nieuwstraat. Dat gaat met een feestelijke actie gepaard, want de eerste honderd klanten maken kans op een gratis outfit.

De keten beschikt over enkele troeven. Zo zitten ongeveer alle onderdelen van de bedrijfsvoering in eigen beheer. “Dat gaat van het ontwerpen van de collectie tot het transporteren van de winkels”, vertelt Wilma van Hoof van Norah in Geel. “Ook het bouwen van de winkels doen we zelf. Net als elders kenmerkt de winkel in Geel zich door het gebruik van stoere steigerbuizen en blank hout. Maar de grootste troef is onze betaalbare collectie.”

Het filiaal in de Nieuwstraat is het tweede in ons land, en het tweede in de Kempen.

Het filiaal in de Nieuwstraat is het tweede in ons land, en het tweede in de Kempen. © RR

Bovendien vernieuwt die collectie iedere week met bijkomende stukken. “Die wekelijkse collecties zijn altijd geïnspireerd op de laatste trends. Omdat ook het ontwerpen in eigen handen is, wordt het mogelijk om heel snel in te spelen op de vraag en trends binnen een seizoen. Dat maakt het voor de klanten interessant om hier geregeld binnen te lopen, je vindt telkens wat nieuw. Norah onderscheidt zich ook door het brede bereik van kledingmaten, tot een maat 48. Dat is geen plussize, wel gewoon de grote maat voor de Vlaamse vrouw.”

Volgens de keten maken die verschillende aspecten Norah redelijk uniek in de retailsector. “Het zorgt ervoor dat wij groeien in een markt waar andere merken het moeilijk hebben”, klinkt het.

www.norah.eu

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio