In Hingene werd donderdag de eindejaarsverlichting opgehangen 

In Hingene werd donderdag de eindejaarsverlichting opgehangen © Guy Delforge

Schaatsen centraal op ingeperkt WinterBornemLand

Bornem -

Het gemeentebestuur van Bornem besliste donderdag om WinterBornemLand wel te laten doorgaan, maar in een beperkte vorm. “Het wordt niet het spectaculaire, waanzinnige programma dat we uitgewerkt hadden, maar een intiemere versie, met minder showgehalte, minder drukte en kleinere activiteiten. Uit respect voor onze zorg en om iedereen toch een beetje kerstmagie te kunnen geven”, zegt Goedele De Clerck van dienst Evenementen.

Guy Delforge

“Het oorspronkelijke programma van WinterBornemLand was echt spectaculair. Door de slechte coronacijfers moesten we drastisch in ons aanbod schrappen, ”zegt Saadet Gülhan (N-VA), schepen van Evenementen. “Er komen geen chalets rond de ijspiste, er zijn geen afterworkparty’s, optredens, of animatie en de nieuwjaarsdrink en de geplande berenparade in het centrum kunnen niet doorgaan. Ook de dekentjesfilms en de winterworkshops vinden niet plaats.”

WinterBornemLand loopt van zaterdag 11 december tot en met zondag 9 januari. Zaterdag 11 december om 18u start het evenement met een vuuract op het Kardinaal Cardijnplein. Daarna schaatsen het Bornemse WK-schaatstalent Yana Hanssens en haar zus Maud de schaatspiste officieel openen. De duurzame ijspiste op het Kardinaal Cardijnplein ligt volledig in open lucht en bestaat uit kunststoffen platen waardoor geen extra energie nodig is. “We trekken hier de kaart van duurzaamheid”, zegt Goedele De Clerck. “Je kunt er niet op snelschaatsen, maar we kozen voor een alternatief waarbij we vooral op beleving willen inzetten.”

Reis naar Dubai

De Bornemse handelaars organiseren traditionele koopzondagen en een eindejaarsactie met stempelkaarten. Deze actie loopt tot 31 december, er zijn trekkingen op 8, 15 en 22 december 2021 en op 12 januari 2022. Je kunt onder meer een reis naar Dubai voor twee personen, een elektrische fiets, een elektrische step, een O-Led tv en Bornembonnen winnen.

“We zorgen ervoor dat we WinterBornemLand zo veilig mogelijk organiseren”, zegt burgemeester Kristof Joos (N-VA.). “Het is daarom mogelijk dat we het programma nog wijzigen of dat we strengere maatregelen moeten hanteren.”

Ondertussen wordt de eindejaarsverlichting opgehangen om het centrum en de deelgemeenten ene fijne eindejaarssfeer te geven. Donderdag werden de lichtslingers opgehangen in Hingene.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio