Provinciaal Vormingscentrum Malle kan openblijven tot april 2022. 

Provinciaal Vormingscentrum Malle kan openblijven tot april 2022. © Elke Lamens

Provincie geeft groen licht: vaccinatiecentrum Voorkempen kan als mobiele opstelling openblijven in Vormingscentrum, tot april 2022

Voorkempen -

De provincie verlengt haar steun aan Eerstelijnszone Voorkempen (Brecht, Malle, Wijnegem, Schilde, Zandhoven en Zoersel). Zo kan het vaccinatiecentrum tot april 2022 openblijven in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle.

“Toen op 26 november werd aangekondigd dat er een boosterprik van het vaccin nodig was, hadden we al voorbereidingen getroffen”, vertelt woordvoerder Pieter Poriau van Eerstelijnszone Voorkempen. “Aan gedeputeerde Luk Lemmens stelden we toen de vraag of dit in het Provinciaal Vormingscentrum kon blijven doorgaan. Vandaag heeft het provinciebestuur beslist om de vaccinatiecampagne te blijven ondersteunen. Een deel van het Vormingscentrum blijft hiervoor beschikbaar tot eind april 2022. We zijn de provincie daar erg dankbaar voor.”

Gedeputeerde Luk Lemmens (midden) verlengt de steun aan het vaccinatiecentrum in Malle.

Gedeputeerde Luk Lemmens (midden) verlengt de steun aan het vaccinatiecentrum in Malle. © RR

“Samen met de directie van het Provinciaal Vormingscentrum hebben we alle mogelijkheden bekeken om zowel de capaciteit van het vaccinatiecentrum te behouden als de werking van het Vormingscentrum te garanderen. Dat leidde tot een mobiele opstelling die eenvoudig opgebouwd en afgebroken kan worden. Hierdoor blijft de polyvalente zaal ter beschikking voor andere activiteiten.”

Planning

Van 23 december tot en met 3 januari sluit het vaccinatiecentrum Voorkempen echter. “Dan schakelen we over naar de nieuwe, mobiele opstelling. De sluiting heeft geen effect op de planning van de vaccins. Iedereen krijgt op relatief korte termijn, uiterlijk eind februari, begin maart, zijn boosterprik”, benadrukt Poriau. Vanaf dinsdag 4 januari starten de vaccinaties opnieuw op naargelang de beschikbare dagen.

“De volgende weken schalen we onze capaciteit zodanig op om in 2021 nog alles uit de kast te halen. We willen meer dan de helft van de 18-plussers, zo’n 86.000, voor Kerstmis een derde prik geven.”

Het Provinciaal Vormingscentrum doet nog tot april 2022 dienst als vaccinatiecentrum voor Eerstelijnszone Voorkempen.

Het Provinciaal Vormingscentrum doet nog tot april 2022 dienst als vaccinatiecentrum voor Eerstelijnszone Voorkempen. © Elke Lamens

Voor Johnson & Johnson is dit minstens twee maanden na de eerste (en enige) prik. Voor AstraZeneca is dit vier maanden na de tweede prik en voor Pfizer en Moderna is dit zes maanden na de tweede prik. De boosterprik wordt enkel gegeven met het Pfizer- of Moderna-vaccin. 

Iedereen krijgt een uitnodiging voor de boosterprik in de bus. Vaccinatiecentrum Voorkempen verstuurde de laatste weken al meer dan 48.800 uitnodigingen. Al bijna 23.000 boosterprikken zijn al effectief toegediend. Daarnaast kregen ruim 4.200 burgers hun derde prik in woonzorgcentra, ziekenhuizen of via de huisarts.

  (Elke Lamens)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio