Tijs Callaerts, Thomas Wuyts en Tine Kok stellen het nieuwe drankje N’Sane voor. 

Tijs Callaerts, Thomas Wuyts en Tine Kok stellen het nieuwe drankje N’Sane voor. © Patrick De Roo

Ondernemerstrio lanceert vruchten- en kruidendrankje N’Sane: “Mocktail hoeft geen suikerbom te zijn”

Niel, Boom, Aartselaar, Antwerpen -

Met N’Sane komen Thomas Wuyts (35), Tine Kok (25) en Tijs Callaerts (29) met een gezond, suikervrij drankje op de proppen waarmee in een handomdraai een lekkere mocktail, cocktail of thee kan worden bereid. Ze combineren pure vruchtensappen met kruiden als rozemarijn of tijm tot een smaakbom.

N’Sane wordt gebrouwen in de Galileilaan in Niel waar Thomas Wuyts een magazijn heeft. Om de hoek zit Tijs Callaerts met zijn soepatelier Soeprème. Het was op die manier dat de twee, respectievelijk woonachtig in Aartselaar en Boom, in volle coronaperiode mekaar leerden kennen en plannen begonnen te smeden.

“Sinds zes jaar ben ik met Marula gin actief in de drankensector”, steekt Thomas van wal. “Ik merk dat mensen steeds meer en meer op zoek zijn naar een gezond, niet-alcoholisch alternatief. Ik wilde niet zomaar een spirit 0.0% maken, maar zocht iets origineler. Het aanbod mocktails is vandaag nog beperkt. Ofwel is het een grote suikerbom ofwel flets van smaak. Wij willen een caloriearm alternatief bieden dat toch boordevol smaak zit.”

Pink Mary

Dat doen ze door pure, verse vruchtensappen te combineren met kruiden. In de Antwerpse Tine Kok vonden Thomas en Tijs nog een derde medestander die als sommelier haar expertise inzet om tot lekkere combinaties te komen. Dat heeft tot nog toe geleid tot twee varianten: de Pink Mary met pompelmoes en rozemarijn en de Ginger Balm met gember en citroenmelisse.

Van N’Sane zijn er al twee varianten: de Ginger Balm en de Pink Mary.

Van N’Sane zijn er al twee varianten: de Ginger Balm en de Pink Mary. © Patrick De Roo

“Bedoeling is dat er nog varianten bijkomen, waarbij we ook seizoensgebonden willen werken. Zo komt er binnenkort speciaal voor de winter nog een variant bij met appel, veenbessen en tijm, waarbij het accent meer ligt op een warme kop thee”, vertelt Tine.

N’Sane dient niet om puur te te drinken. “Er zijn tal van mogelijkheden. Naast mocktails, cocktails en thee kan je N’Sane bijvoorbeeld ook verwerken in gerechten en sauzen. Op onze website geven we alvast een aantal recepten mee.”

Een fles van 70 cl kost 22,95 euro maar je hebt telkens slechts enkele centiliters nodig. “Met drie centiliter N’SANE bereid je al een lekkere thee. Vijf centiliter met bruiswater of tonic volstaat voor een gezonde mocktail. En met een geut Marula gin maak je er een cocktail van”, knipoogt Thomas.

Pasteuriseren

Met de aanwezige uitrusting van Soeprème heeft het ondernemerstrio het voordeel dat de hele productie volledig in eigen beheer kan worden gedaan. “Normaal gezien blijven verse sappen maar één of twee dagen goed, maar door ze te pasteuriseren zijn ze drie tot vier weken houdbaar. Gesloten is een fles zelfs tot een jaar houdbaar”, vertelt Tijs. “We verhitten het brouwsel tot 80 graden om het direct daarna heel snel weer af te koelen door kort in te vriezen. Er komen geen bewaarmiddelen of kleurstoffen aan te pas. In de plaats van suiker voegen we alleen wat van de suikervervanger Zùsto toe”, licht hij het productieproces toe.

“Met N’Sane mikken we in de eerste plaats op de horeca. Zij kunnen onze drankjes in alle facetten van het aperitief tot het dessert verwerken. Je hoeft ook geen cocktailspecialist te zijn. Daarnaast is N’Sane al verkrijgbaar in enkele drankenhandels in de buurt en er is onze eigen webshop.”

www.nsane.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio