De jaarlijkse Soep op de stoep-actie leverde 374,36 euro op.. 

De jaarlijkse Soep op de stoep-actie leverde 374,36 euro op.. © bvd

30 liter pompoenensoep voor Soep op de stoep

EKEREN -

Een warm bekertje soep op de markt doet deugd op een koude winterdag. Zeker als het voor een goed doel is. De Parochiefederatie Ekeren hield haar jaarlijkse ‘Soep op de stoep’- actie ten voordele van ’Samen tegen armoede’ van de vzw Welzijnszorg.

Welzijnszorg werkt aan armoedebestrijding in Vlaanderen en Brussel. Tijdens de decembermaand zet Welzijnszorg de strijd tegen armoede extra in de kijker met Soep op de stoep. De actie brengt mensen samen en laat hen op een vrijblijvende manier kennis maken met de armoedeproblematiek in eigen land en buurt.

Al van 8u ‘s morgens stonden vrijwilligers in de kookpotten te roeren. Pompoenen, uien, prei en aardappelen werden in de keuken van het Ekers Hof versneden om in een record tijd 30 liter soep te koken.

Fons Peeters van Tuinbouwbedrijf Peeters leverde de soepgroenten en kreeg dan ook het eerste dampend bordje soep aangeboden. Traiteur Miranda zorgde voor de bekertjes en Chiro Tempo leverde de keukenattributen. Het warme gebaar van de proevers leverde 374,36 euro op. (mawo )

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio