Deze panden in de Bulestraat in Olen-centrum maken plaats voor de nieuwe Aldi. 

Deze panden in de Bulestraat in Olen-centrum maken plaats voor de nieuwe Aldi. © MPH

Panden maken plaats voor nieuwe Aldi

Olen -

Het gemeentebestuur van Olen heeft aan de nv Aldi een omgevingsvergunning afgeleverd voor de bouw van een nieuwe winkel met bijhorende parking in de Bulestraat in Olen-centrum. De vergunning werd verleend onder tal van voorwaarden.

“Zo is overeengekomen dat de parking van de winkel buiten de openingsuren publiek toegankelijk zal blijven”, weet schepen Sander Verboven (CD&V). Op die maner komt bijkomende parkeergelegenheid in de buurt ter beschikking bij festiviteiten in het dorpscentrum. Het nadeel is wel dat de nieuwe Aldi een paar honderd meter verder verwijderd zal zijn van het centrum dan de bestaande vestiging van de warenhuisketen in dezelfde straat.

Ook daar is een parking ter beschikking die buiten de openingsuren van de winkel kan gebruikt worden. “De bestaande afspraak wordt dus verdergezet op de nieuwe locatie. Wat er na de verhuis van de winkel gaat gebeuren met de bestaande parking is momenteel nog niet geweten”, zegt Verboven.

Op de borden staat dat de vergunning is afgeleverd.  

Op de borden staat dat de vergunning is afgeleverd.  ©  Marc Peeters

De verhuis is evenwel nog niet voor meteen. Op de site waar de nieuwe winkel zal verschijnen, wachten de bestaande gebouwen op de sloophamer. De voorziene nieuwe parking is alleszins groter dan de bestaande en er zijn ook meer voorzieningen voor fietsers en mindervaliden. (mph)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio