© rr

Viertal veroordeeld voor betrokkenheid bij cannabisplantage met 550 plantjes

Willebroek -

Drie mannen en een vrouw werden donderdag veroordeeld voor de uitbouw van een cannabisplantage. Ze kregen celstraffen tussen 24 en dertig maanden. In een woning in Willebroek troffen de speurders bijna 550 cannabisplanten aan. De plantage stond vlak naast de speelplaats van een school.

Stijn Van de Sande, Theo Derkinderen

Eind vorig jaar viel de politie binnen in een woning in de Kloddemansveldweg in Willebroek, vlak bij de Guido Gezellelaan en grenzend aan de speelplaats van het atheneum. De buren maakten melding van een cannabisgeur rondom het huis en toen de speurders een kijkje gingen nemen, troffen ze effectief een cannabisplantage aan. Er werden in totaal 541 planten in volle bloei aangetroffen. De elektriciteit voor de plantage werd illegaal afgetakt via een verwijderde stoeptegel.

Tijdens de huiszoeking werd Albanees Shefki S. aangetroffen in het gebouw. Hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden en een boete van 8.000 euro. “De man werd met grote beloften naar ons land gelokt”, zei zijn advocaat eerder deze maand. “Hij zou geld kunnen verdienen in de bouwsector, maar kwam in de cannabisplantage terecht. Na zijn aanhouding werd hij ook nog eens zwaar aangepakt in de gevangenis.”

Ook Barije A., de vrouw die de ruimte verhuurde, en Ruzdi H., die een huurder aanbracht, moesten zich voor de rechtbank verantwoorden. Zij kregen een voorwaardelijke celstraf van respectievelijk dertig en 24 maanden en een boete van 8.000 euro met uitstel opgelegd. Renato S., de zoon van Shefki, werd veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden effectief. Hij staat echter internationaal geseind en kon tot op vandaag nog niet gevat worden.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio