© pvw

Zes jongeren gearresteerd na diefstal met geweld in centrum van Lier

Lier -

De lokale politie Lier heeft zes jongeren opgepakt voor diefstal met geweld in het stadscentrum.

Chris Van Rompaey

“Op maandag 29 november ontvingen we een melding over een vechtpartij tussen een aantal jongeren in het centrum van Lier. Bij aankomst trof de politie alleen een vijftienjarige jongen aan die blijkbaar het slachtoffer was van diefstal met geweld. Zes jongeren hebben het slachtoffer achtervolgd, belaagd en hem zeer hardhandig zijn gsm, airpods en sigaretten afgenomen op klaarlichte dag”, zegt politiewoordvoerder Magalie Derboven.

“Het slachtoffer raakte gewond aan het gezicht en kan een aantal dagen niet naar school door zijn verwondingen. Dankzij de camerabeelden konden we de daders zeer snel identificeren. Diezelfde dag nog kon de politie alle zes verdachten arresteren. Er vonden tijdens het onderzoek een aantal huiszoekingen plaats waarbij een machete, munitie voor een alarmpistool en 7 gram hasj met verkoop attributen werd teruggevonden.”

“Eén dader werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, de vijf anderen bij de jeugdrechter op verdenking van vereniging van misdadigers en diefstal met geweld. De onderzoeksrechter hield de achttienjarige man verder aan: hij moest naar de gevangenis. De jeugdrechter besliste om drie daders naar een gesloten instelling in Mol en Everberg over te brengen. Eén dader mocht beschikken en een andere kreeg voorwaarden opgelegd”, aldus Magalie Derboven.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio