© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zestiger krijgt voorwaardelijke celstraf voor onmenselijke behandeling van ex-partner

Willebroek -

Een 64-jarige man uit Willebroek is door de rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 800 euro. Hij stond terecht voor geweld tegen en de onmenselijke behandeling van zijn ex-vriendin.

De Willebroekenaar werd ervan verdacht zijn ex-partner psychisch, fysisch en seksueel te hebben misbruikt. “Ze kreeg vuistslagen, werd tegen de muur gegooid en aan haar voeten door de kamer gesleurd”, vertelde openbaar aanklager Nele Poelmans tijdens de zitting vorige maand. “Hij controleerde ook haar doen en laten en ze moest zelfs eten wat hij zei.”

De man stond ook terecht voor belaging omdat de zestiger de vrouw bleef lastigvallen met telefoontjes en berichtjes. Voor al die feiten vorderde het parket een gevangenisstraf van drie jaar, deels met uitstel en gekoppeld aan voorwaarden. Maar daar ging de rechtbank niet in mee. De man werd donderdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en 800 euro boete. Hij moet ook een schadevergoeding betalen.

De man gaf alleen de feiten van belaging toe. De slagen en verwondingen en onmenselijke behandeling bleef hij steeds ontkennen. Hij beweerde dat er leugens werden verkondigd en dat er een karaktermoord op hem werd gepleegd.  (svds, tdk)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio