Directeur Jeanette Van Der Vliet laat de Waterrijk Tripel schuimen voor initiatiefnemer Dirk Van Troyen. 

Directeur Jeanette Van Der Vliet laat de Waterrijk Tripel schuimen voor initiatiefnemer Dirk Van Troyen. © Marc Peeters

Woonzorgcentrum Waterrijk lanceert eigen tripel: “Blijven inzetten op verbinden”

Grobbendonk -

In de ontmoetingsruimte van het woonzorgcentrum Waterrijk in Grobbendonk kan je voortaan een Waterrijk Tripel bestellen, een gloednieuw streekbiertje. “Het is een gelegenheid om mensen samen te brengen”, meent initiatiefnemer Dirk Van Troyen. “Uitstellen of afgelasten gebeurt in deze tijden al zo veel.”

Marc Peeters

Het woonzorgcentrum Waterrijk, gelegen vlak bij de N13 en de Industrieweg in Grobbendonk, maakt deel uit van Korian, een groep met honderdtwintig woonzorgcentra, goed voor ongeveer 11.700 bewoners. “Bij ons staat de kwaliteit van het leven centraal”, zegt Van Troyen. “Met hart en ziel proberen we te kiezen voor oplossingen die het best bij onze bewoners passen.”

Van Troyen zoekt daarbij ook bewust onbetreden paden op. “De bewoners van het Waterrijk houden wel van een biertje. Daarom zijn we gaan praten met de mensen van brouwerij Leysen in Herentals. Het resultaat was de Waterrijk Tripel, een biertje met een alcoholpercentage van 7,5%”, vertelt Van Troyen.

Op het etiket zijn watergolven geplaatst en de tekst ‘Een lekkere tripel die we samen in ons gezellig woonzorgcentrum met familie en vrienden kunnen delen’. De initiatiefnemers hopen dat het biertje ook de open manier van zorg verstrekken binnen Korian mee kan uitdragen.

Dirk Van Troyen proeft en kan de tripel aanbevelen.

Dirk Van Troyen proeft en kan de tripel aanbevelen. © Marc Peeters

Van Troyen, op zijn visitekaartje staat Customer Experience Manager, is met het bierproject niet aan zijn proefstuk toe als het gaat om het uitwerken van minder alledaagse ideeën. “Zo hebben we eerder dit jaar aan het woonzorgcentrum Sint-Lenaartshof in Brecht een buurtwinkeltje geopend, waar niet alleen de bewoners, maar iedereen welkom is.”

Vrijwilligers

Net als in vrijwel alle woonzorgcentra voelen ze ook in woonzorgcentrum Waterrijk dat het steeds moeilijker wordt om voldoende personeel te vinden en de zorg goed te organiseren. “Onlangs hebben we in Grobbendonk nog een actie georganiseerd om meer vrijwilligers aan boord te krijgen. Die actie heeft ook wat opgeleverd. Er zijn zo veel dingen waarmee vrijwilligers de taak van de zorgkundigen kunnen verlichten. Misschien kan de tripel een deurtje openen om de buitenwereld nog meer kennis te laten maken met het wereldje binnen het woonzorgcentum.”

Het water komt opnieuw op het etiket.

Het water komt opnieuw op het etiket. © Marc Peeters

De Waterrijk Tripel wordt officieel voorgesteld tijdens de kerstmarkt in het woonzorgcentrum op 22 december. “Ik hoor u al denken dat kerstmarkten toch massaal worden afgelast”, zegt Dirk Van Troyen. “Wij vinden niets doen te gemakkelijk. Rekening houdend met de verplichtingen, zullen we ervoor gaan. Als het binnen niet kan, dan doen we iets met vuur buiten. Het zal wellicht heel kleinschalig zijn voor een beperkt publiek, maar dat kan ook best gezellig zijn.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio