De Maritieme Campus Antwerpen zou in de tweede helft van 2023 de deuren openen. 

De Maritieme Campus Antwerpen zou in de tweede helft van 2023 de deuren openen. © CMB

Natuurpunt vecht bij provincie beslissing schepencollege aan over Maritieme Campus

Hoboken -

Natuurpunt Hobokense Polder vecht bij de provincie Antwerpen de beslissing aan van het Antwerpse schepencollege om een vergunning te geven aan de bouw van de Maritieme Campus Antwerpen. Volgens de organisatie nam het college een puur politieke beslissing.

LEES OOK: Maritieme Campus haalt Europese top van scheepvaartindustrie naar Antwerpen

Natuurpunt Hobokense Polder heeft niets tegen deze campus, maar wel dat het aan het kwetsbare gebied van de Hobokense Polder komt.

Er zijn 1.972 bezwaren ingediend tegen dit project. Volgens Natuurpunt Hobokense Polder ging het schepencollege slechts zeer summier in op de bezwaarschrift en de adviezen van de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie en Agentschap Natuur en Bos. “Hier is duidelijk sprake van een politieke beslissing”, aldus de organisatie. “We zien een aantal inhoudelijke en procedurele gebreken, die in principe moeten leiden tot het weigeren van de omgevingsvergunningsaanvraag en het stopzetten van de lopende procedure.”

Natuurpunt Hobokense Polder maakt nu gebruik van het beroepsrecht bij de provincie Antwerpen. Dit schorst de uitvoering van de vergunning. Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu tekenen eveneens beroep aan. svw

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio