Geen kerstboom maar wel raamverlichting aan het gemeentehuis. 

Geen kerstboom maar wel raamverlichting aan het gemeentehuis. © RR

Meer kerstverlichting tijdens de donkere dagen

Boechout -

In Boechout is de gemeentelijke kerst- en winterverlichting aangestoken. Deze sfeerverlichting is uitgebreid tegenover vorig jaar.

Filip Spoelders

De donkere dagen zijn aangebroken en door de blijvende aanwezigheid van corona zal het kerstgevoel opnieuw minder uitgelaten zijn dan normaal. Toch wil de gemeente een sfeervol gevoel oproepen in Boechout en Vremde met bijkomende winterverlichting.

“De dagen worden kouder en donkerder. Daarom creëren we extra gezelligheid door de winterverlichting op te hangen. Na de positieve reacties van vorig jaar hangen we opnieuw lichtslingers in de bomen op het Jef Van Hoofplein en het Sint-Bavoplein. We breiden dit concept ook uit naar het Onze-Lieve-Vrouweplein”, vertelt schepen van Publiek Domein Philip Verstappen (PRO Boechout-Vremde).

In deelgemeente Vremde voorziet de gemeente meer en nieuwe lichtornamenten aan de lantaarnpalen en een lichtslinger tussen de bomen op de Dorpsplaats.

“Voor de duurzaamheid vervangen we de kerstboom aan het gemeentehuis door decoratieve raamverlichting.” Ook het oud-gemeentehuis in Vremde en het Populierenhof zijn tot eind januari sfeervol verlicht.

Volgend jaar worden de lichtslingers en paalornamenten in de Heuvelstraat en stationsomgeving vernieuwd.

Vastgoed

Jobs in de regio