Trieste koploper wat betreft besmettingen

Rumst -

Burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA) kreeg deze week de melding dat Rumst maar liefst 500 besmette personen telt. Hiermee is de gemeente procentueel de trieste koploper in de regio.

 

Volgens de cijfers van Sciensano is ruim drie procent van de Rumstenaren met Covid-19 besmet. Nadat eerder de lagere school van GBS Eikenlaar in deelgemeente Reet de deuren sloot en de leerlingen afstandsonderwijs aanbiedt, blijft nu ook de Sint Jozefschool aan de Rozenlaan voor de leerlingen van de lagere school dicht.

Eerder raakte bekend dat in de serviceflats van het dienstencentrum Hof van Crequi met een coronauitbraak kampt. “In totaal noteren we daar 17 besmette bewoners”, zegt de burgemeester. “Gelukkig helpt de vaccinatie want voorlopig werd nog maar één iemand naar de kliniek gevoerd.”

“De geïnfecteerden zitten geïsoleerd in hun kamer terwijl alle andere bewoners in quarantaine zitten. Alle activiteiten zijn er opgeschort en de cafetaria blijft dicht. Het is nu wachten op de resultaten van de tweede test die vrijdag zouden bekend raken.”

Sociale leven valt stil

Ondertussen valt het sociale leven in de gemeente voor een groot deel stil. De organisatoren van de kerstmarkt op zondag 12 december in zaal Steenberg is door de hoge besmettingscijfers geannuleerd. Voorlopig gaat de nieuwjaarsreceptie begin januari nog wel door maar nu al werd beslist deze voorlopig nog op het Brooikensplein in openlucht te laten doorgaan.

“Het is bij onze gemeentelijke diensten ook moeilijk werken”, voegt de burgemeester er nog aan toe. “We hebben bij ons personeel ook veel uitval door besmetting of quarantaine. Tel daarbij dat velen aan het einde van het jaar verlofdagen dienen op te nemen wat het de dienstverlening extra moeilijk maakt.”  (jw)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio