Corona velt ook treinpersoneel, daardoor stopt elk uur in plaats van elk halfuur een trein in Essen.  

Corona velt ook treinpersoneel, daardoor stopt elk uur in plaats van elk halfuur een trein in Essen.  © Elke Lamens

NMBS schrapt helft treinen tussen Essen en Roosendaal: “Personeel valt uit”

Essen, Kalmthout -

Vanaf maandag 6 december zal er tussen Essen en Roosendaal (S32-treinen) slecht elk uur in plaats van elk halfuur een trein rijden. De verbinding met Roosendaal wordt tussen 6 en 10 december vervangen door een busdienst. In station Kijkuit in Kalmthout rijdt in de plaats de IC-trein tussen Charleroi-Zuid en Essen.

“De verbinding tussen Puurs, Essen en Roosendaal schakelt vanaf 6 december over op een trein elk uur in plaats van elk halfuur. Tot 10 december rijdt er een bus tussen Essen en Roosendaal”, deelt woordvoerder Bart Crols mee.

“Tussen maandag 6 en vrijdag 10 december wordt het station van Kijkuit de hele dag door de IC-trein Charleroi-Zuid – Brussel – Antwerpen – Essen bediend in plaats van de S32 treinen Puurs – Antwerpen – Essen – Roosendaal. Die houdt daar enkel tijdens de piekuren halt.”

“Reizigers die in het station Kijkuit de trein nemen naar Wildert, Sint-Mariaburg en andere stations tussen Antwerpen-Zuid en Puurs, worden tijdens de daluren verwezen naar het station van Kalmthout dat op 1,5 km afstand ligt.”

“Net als andere economische sectoren worden ook wij door de pandemie en het stijgend aantal besmettingen geconfronteerd met medewerkers die afwezig zijn door ziekte of die thuis in quarantaine verblijven. Dit brengt met zich mee dat we tijdelijk en georganiseerd een honderdtal treinen op een totaal van 3.800 treinen (ongeveer 2,5%) moeten schrappen.”

“Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, passen we het aanbod tijdelijk aan. Op die manier willen we voorkomen dat dagelijks treinritten onvoorzien moeten worden geschrapt.”

 (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio