PVDA deed symbolisch de oversteek van de Schelde tussen linker- en rechteroever. 

PVDA deed symbolisch de oversteek van de Schelde tussen linker- en rechteroever. © rr

PVDA pleit voor veer aan Kennedytunnel

Antwerpen -

Vlaams parlementslid Jos D’Haese pleit voor een overzetboot aan de Kennedytunnel om zo de verbinding tussen rechter- en linkeroever in het zuiden te verbeteren. “De inwoners van de woonwijk Regatta en iedereen die vanuit het Waasland komt, heeft baat bij een extra overzet op die plek”, zegt D’Haese.

LEES OOK: Rolstoelgebruikers en ouders met buggy geraken nog moeilijk aan overkant Schelde

PVDA hielt donderdag een ludieke actie op Linkeroever. Door de onderhoudswerken aan de Voetgangerstunnel trokken ze dan maar symbolisch met een rubberboot naar de Schelde om zo op rechteroever te geraken. De partij verzamelde 1.250 handtekeningen voor hun eis om de verbinding tussen beide oevers te verbeteren. PVDA vraagt naast de verhoging van de capaciteit van het huidige veer een overzet aan de Kennedytunnel.

“Ook aan deze zuidelijke as moet de capaciteit omhoog”, zegt D’Haese. “De inwoners van de woonwijk Regatta en iedereen die vanuit het Waasland komt, heeft baat bij een extra overzet op die plek. Je kan niet meer mensen op de fiets willen en verwachten dat die allemaal via dat kleine liftje van de fietserstunnel gaan.”

Om het huidige veer toegankelijker te maken voor onder meer mensen in een rolstoel stelt Antwerps PVDA-districtsraadslid Nadine Peeters een andere aanlegsteiger voor. De huidige helling op Linkeroever is veel te steil. “De overzet kan beter aanleggen aan het Frederik van Eedenplein”, zegt Peeters. “Daar is de helling minder steil en sluit het veer aan op het openbaar vervoer.”

LEES OOK: Minister hoopt snel op tweede veer over Schelde in Antwerpen: “Fietsers kunnen zo vlot pendelen tussen beide oevers”

De petitie is bezorgd aan Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Zij onderzoekt de haalbaarheid om een tweede veerboot in te zetten op de huidige verbinding tussen rechter- en linkeroever. svw

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio