Het Torfsfonds ondersteunt jaarlijks diverse projecten. 

Het Torfsfonds ondersteunt jaarlijks diverse projecten. © rr

Vijf Molse verenigingen genomineerd voor Torfsfonds

Mol -

Nog tot 8 december kan je stemmen voor een van de goede doelen van het Torfsfonds. De initiatieven met de meeste stemmen komen bij de finale selectie. Op de huidige longlist staan vijf verenigingen uit Mol: Help Brandwonden Kids, het Kara Kara-comité, Actie MIN, vzw Beestenbos en vzw Mol Metten.

Via het Torfsfonds ondersteunt schoenenwinkelketen Torfs humanitaire projecten, organisaties die begaan zijn met natuur en/of dierenwelzijn en dit jaar ook culturele organisaties. De stemming over welke projecten dit jaar op die steun kunnen rekenen, loopt tot 8 december.

Bij de meer dan vierhonderd ingediende projecten en organisaties zitten ook vijf initiatieven uit Mol die allen hopen op extra steun omdat door de coronacrisis een aantal inkomsten zijn weggevallen.

Vzw Help Brandwonden Kids ondersteunt gezinnen van kinderen met brandwonden en geeft ook preventielessen om brandwonden te voorkomen. Het Kara Kara-comité zet zich in voor onderwijs in Kara Kara, een zustergemeente van Mol in Niger.

Actie MIN ondersteunt kansarme gezinnen en individuen via onder meer voedselbedeling. Vzw Beestenbos organiseert toegankelijke evenement zoals een jaarlijks festival. En vzw Mol Metten organiseert jaarlijks een grote marktdag met verschillende markten.

Wie een van deze projecten wil steunen, kan tot 8 december stemmen via cloud.torfsfonds.be/home. (mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio