Opnieuw schaatsplezier in hartje Kapellen. 

Opnieuw schaatsplezier in hartje Kapellen. 

Winterpret en schaatsplezier in hartje Kapellen

Kapellen -

Ijspiste KapAlpen staat vanaf vrijdag 3 december opnieuw ter beschikking van het grote publiek. Ook het winterdorp is dan open. Alles verloopt volgens de geldende coronamaatregelen.

Het Dorpsplein in centrum Kapellen biedt tot zondag 9 januari winterpret aan iedereen. “Door de huidige coronamaatregelen verloopt een en ander wel iets anders dan de vorige jaren. Schaatsen of naar de winterbar gaan, kan uitsluitend mits je aan de controlepost een Covid Safe Ticket kan voorleggen. In het hele winterdorp geldt een mondmaskerplicht voor iedereen vanaf 10 jaar. Dat geldt ook voor de medewerkers. Het mondmasker afzetten mag uitsluitend als je zit of iets drinkt. In Bar Oscar hanteren we de geldende horecaregels. Het smoutebollenkraam is er ook opnieuw, maar de wachtrijen worden coronaproof georganiseerd. Daar ter plaatse consumeren kan alleen als je zit”, benadrukt schepen An Stokmans (Open Vld).

Schaatsliefhebbers kunnen opnieuw genieten op de 600 m² grote overdekte ijspiste, met een capaciteit tot 150 schaatsers. Net als andere jaren is er ook nu een aanbod voor jonge en oud. An Stokmans: “Om alles zo veilig mogelijk te houden is er nu buiten veel meer ruimte voorzien. De Almhut(tent) kan worden gebruikt voor bedrijfsfeesten als dat mag volgens de dan geldende maatregelen. Het terras van de Almhut(tent) biedt in elk geval meer zitplaatsen dan andere jaren.”

Vrijdag 3 december mag iedereen van 19u tot 22u gratis komen schaatsen. Bar Oscar is dan ook al open. Alle praktische info i.v.m. KapAlpen, de geplande activiteiten, openingstijden, tarieven en reservaties vind je op www.kapalpen.be (evdw)

Vastgoed

Jobs in de regio