Brasschaat geeft jaarlijks 1 euro per inwoner aan hulp. 

Brasschaat geeft jaarlijks 1 euro per inwoner aan hulp. © Jan Brys

Brasschaat 2012 wil bedrag voor noodhulp hoger zien

Brasschaat -

Inge Hermans van oppositiepartij Brasschaat 2012 bracht tijdens de laatste gemeenteraadszitting de noodhulp die Brasschaat budgetteert ter sprake. Hermans wil het bedrag verhogen van 1250 euro naar 1750 euro per geval. De meerderheid stemde dit voorstel weg.

Volgens Hermans is het al gebleken dat de Brasschatenaar bijzonder gul kan zijn. “Maar de noodhulp die de gemeente voorziet, is al jaren hetzelfde. Brasschaat bengelt hiermee onderaan in de lijst van Vlaamse gemeenten. Daarom moet die noodhulp worden opgetrokken naar 1750 euro per geval”, zegt Hermans. 

Vervangend burgemeester Inez Ven (N-VA) nuanceerde een en ander. Wij geven jaarlijks 6250 euro uit aan noodhulp. Dat is vijf keer 1250 euro. Maar daarnaast voorzien wij ook 25.000 euro voor allerlei projectsubsidies en nog eens 5225 euro voor 11.11.11. Als je dat allemaal optelt, dan kom je aan een totaal van meer dan 36.000 euro. We spreken dan over een euro per Brasschatenaar. Deze formule wordt in veel gemeenten gehanteerd”, zegt Ven.

Met 20 stemmen tegen en 10 stemmen voor werd het voorstel van Hermans uiteindelijk weggestemd. Vlaams Belang stemde mee tegen de verhoging. (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio