Gijs uit Geel is een fervente fietser en deelnemer van Bike2School. 

Gijs uit Geel is een fervente fietser en deelnemer van Bike2School. © RR

Deelnemers Bike2School fietsen al 11 keer de wereld rond

Geel, Westerlo, Herentals, Hoogstraten -

De actie Bike2School is bijna drie maanden na de aftrap ervan een groot succes. De leerlingen van 86 scholen fietsten al meer dan elf keer de wereld rond. De deelnemende kinderen worden beloond met virtuele munten.

Bike2School is een project van veertien Kempense gemeenten en de intercommunale IOK om meer duurzame verplaatsingen naar school aan te moedigen. In totaal nemen 86 scholen deel aan het project. “En met succes. In het eerste trimester was 46% van de verplaatsingen duurzaam”, legt Katleen Mertens van IOK uit. “De leerlingen fietsten in de eerste drie maanden van het schooljaar al zo’n 451.567 kilometer of meer dan elf keer de wereld rond. Dat is een bemoedigend cijfer, zeker voor deze natte, donkere en koude dagen.”   

Bike2School stimuleert kinderen uit de lagere scholen om met de fiets, met de step of te voet naar school te gaan. Ze kunnen hun duurzame verplaatsing volledig geautomatiseerd laten registreren met een tag en worden zo beloond met virtuele munten, ofwel bucks. Met de verzamelde bucks kunnen de leerlingen bij lokale handelaars of op de lokale kermis een beloning kopen. Ook Gijs uit Geel fietst iedere dag enthousiast naar school. “Als de zon schijnt, fiets ik naar school. Maar ook als het koud is en het regent, neem ik de fiets”, zegt de jongen.

Bike2School loopt nog tot 2025 in Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar en Westerlo. (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio