Karel Van Dooren schreef in 2013 het boek ‘Allemaal Binken’ over vierhonderd Turnhoutenaars. 

Karel Van Dooren schreef in 2013 het boek ‘Allemaal Binken’ over vierhonderd Turnhoutenaars. © wlt

Heemkundige Karel Van Dooren (83) overleden

Turnhout -

In Turnhout is dinsdag Karel Van Dooren overleden op 83-jarige leeftijd. Hij was als liefhebber van de Turnhoutse geschiedenis een bekend en graag gezien figuur in de stad.

De Kajotter in hart en nieren was stichter en erevoorzitter van de heemkundige kring Het Bezemklokje en lid van Taxandria, de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring van de Antwerpse Kempen. In die hoedanigheid zette hij zich in voor de bewaring van het lokale materiële en immateriële erfgoed.

Zijn bekendste bijdrage daaraan was zijn boek ‘Allemaal Binken’ uit 2013, waaraan hij negen jaar had gewerkt. In dat naslagwerk vertelt hij het leven van vierhonderd Turnhoutenaars met een bijnaam die leefden tussen 1850 en 1950. Tegelijk schetste hij er het leven van weleer in de Turnhoutse stad.

In navolging van zijn historisch onderzoekswerk is zijn eigen doodsbrief ook als een stamboom opgesteld. De plechtige uitvaartdienst vindt op woensdag 8 december om 11u plaats in de parochiekerk Sint-Franciscus in Schorvoort-Turnhout. (ho)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio