©  AFP

Geen finale ISU Grand Prix kunstschaatsen in Japan

De finale van de ISU Grand Prix kunstschaatsen, die van 9 tot 12 december in het Japanse Osaka zou plaatsvinden, is afgelast nadat de Japanse autoriteiten besloten de grenzen van het land te sluiten uit vrees voor de verspreiding van de nieuwe omicronvariant van het coronavirus. Dat hebben de organisatoren gemeld.

Bron: BELGA

“Wij verontschuldigen ons ten zeerste bij alle betrokkenen voor het ongemak dat wij veroorzaken, maar hopen op uw begrip”, aldus de Japanse schaatsbond in een verklaring. De Japanse regering vroeg woensdag aan luchtvaartmaatschappijen om alle nieuwe boekingen naar haar grondgebied gedurende een maand op te schorten uit vrees voor de omicronvariant, alvorens de regel donderdag gedeeltelijk te versoepelen om ervoor te zorgen dat Japanse burgers naar huis konden terugkeren. 

De Japanner Yuma Kagiyama, die zich voor de finale kwalificeerde na winst in de GP’s van Italië en Frankrijk, reageerde op de afgelasting door een bericht op zijn Twitter-account te plaatsen met een emoticon met tranen.

Vastgoed

Jobs in de regio