Peter Van de Veire stopt na 13 jaar met ochtendshow op MNM: “Ik kan met gerust hart afscheid nemen”

Aan alle mooie liedjes komt een eind. Ook aan dat van de ‘Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ op MNM. De radiopresentator maakte namelijk vanochtend zelf bekend dat hij ophoudt met het maken van vroege ochtendradio. Op vrijdag 1 april trekt hij na 13 jaar de deur achter zich dicht bij de populaire radiozender. Van de Veire werd nog maar net 50 jaar en vierde dat met een speciale aflevering van het radioprogramma.

“Zet je radio nu misschien toch even wat luider”, aldus Van de Veire, die woensdag zijn 50ste verjaardag nog vierde, donderdagochtend. “Want, luisteraar, omdat ik jou zo graag zie, vind ik het erg moeilijk om je dit te vertellen. Ik zal je nooit vergeten. Het is een kleine wereld, dus we komen elkaar vast weer tegen. Het gaat steengoed met MNM. Ik kan met een gerust hart zeggen: ik stop.”

“MNM was altijd mijn radiokind. Ik was bij de geboorte van een prachtige baby, maakte me af en toe zorgen toen de kleuter opgroeide, maar intussen hoor en zie ik een kerngezonde tiener die perfect weet wat-ie (M/V/X) wil. We hebben gezorgd voor een boel jong en bruisend talent. Dus ik kan gerust afscheid nemen en zeggen: het was élke ochtend mooi . En vanaf nu wordt het alleen maar mooier. Het waren dertien spectaculaire jaren. Vol mooie verhalen en prachtige luisteraars. Dus merci MNM. Merci collega’s. En vooral: merci luisteraar. Je bent oprecht ... spectaculair.”

 

 ©  © VRT

Straffe momenten

Van de Veire, die er al bij was bij de opstart van de jongerenzender in 2009, zal voor het laatst op MNM te horen zijn op vrijdag 1 april 2022. De dag erna trekt MNM naar het Sportpaleis met ‘De grote Peter Van de Veire Sportpaleis show’. “Peter ìs MNM. Hij was er vanaf dag één bij”, zegt Steven Lemmens, nethoofd de radiozender. “En binnenkort sluit hij zijn hoofdstuk bij ons af. We willen hem dan ook bedanken om er al die jaren te zijn voor de luisteraars, maar ook voor ons als collega’s. Zonder Peter was MNM niet de zender geworden die het vandaag is.”

Over de jaren heen kreeg hij het gezelschap in de ochtend van onder meer Lieselot Ooms en Gunther Tiré, Eva Daeleman, Nasrien Cnops, Julie Van den Steen, Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave. Van de Veire staat bij het grote publiek ook bekend om zijn straffe momenten. Zo presenteerde hij ooit de ochtendshow vanuit een reusachtige pot choco, al wandelend, live achter de vuilniskar, vanop een motor, in een vrachtwagen en samen met 100 kleuters.

 

 ©  vrt

1993

Peter Van de Veire zette zijn eerste stappen in de media in 1993 bij de regionale zender AVS. In 1997 maakt hij de overstap naar Ketnet om Studio.KET te presenteren. Twee jaar later was hij voor het eerst te horen op de radio en presenteerde hij De afrekening op Studio Brussel. Vanaf 2002 nam hij het middagblok voor zijn rekening met De grote Peter Van de Veire show. Samen met Sofie Lemaire verhuisde hij in 2006 naar de ochtend met De grote Peter Van de Veire ochtendshow. Tijdens de eerste en tweede editie van Music for life in 2006 en 2007 verbleef hij in het Glazen Huis. Sinds 2007 combineert Peter Van de Veire radio met televisiewerk.

joro

Vastgoed

Jobs in de regio