Een Range Rover ter illustratie. 

Een Range Rover ter illustratie. © RR

Professionele bendes hebben het op Range Rovers gemunt in Brasschaat

Brasschaat -

In Brasschaat werden er tussen 17 november en 1 december twee Range Rovers gestolen. Beide voertuigen werden in dezelfde regio ontvreemd. Volgens korpschef Barabara Cloet kunnen we niet spreken over een plaag, maar twee diefstallen in twee weken, dat kom toch niet vaak voor.

De feiten deden zich voor in de wijk Neervelden. Bij Danny Defoor werd in de nacht van 30 november op 1 december een Range Rover op de oprit gestolen.

“Het was de vuilste van heel Brasschaat, maar dat vinden die jongens geen probleem. Ik gebruik die wagen voor werfbezoeken en rijd er dus vaak mee door de modder. Ze moeten zeer professioneel te werk zijn gegaan”, zegt Defoor. “Er zit uiteraard een alarm in de wagen en de verlichting op de oprit staat voortdurend aan. De dieven zijn erin geslaagd de wagen te stelen zonder de sleutels. Die liggen in mijn bureau. Hoe ze het doen, weet ik niet. Wanneer ik zonder sleutels vertrek, dan valt hij na een tijdje stil. Ze moeten hem hebben opgetild. Volgens het track-trace-systeem stond hij een kilometer verder. Maar toen we daar gingen kijken, was hij natuurlijk al weg. Ik weet dat ik in de toekomst mijn autosleutels in een blikken doosje ga leggen, een soort kooi van Faraday. Of het helpt, dat weet ik natuurlijk niet. Ik zit nu met het probleem van de levertermijn voor een nieuwe. Ik vrees dat ik nog een hele tijd zonder ga zitten.”

De Brasschaatse korpschef Barbara Cloet wil het nog niet hebben over een plaag. “Maar twee diefstallen in twee weken tijd komt toch niet veel voor, en zeker niet als het over hetzelfde type wagen gaat. We kunnen de mensen alleen maar aanraden zo voorzichtig mogelijk te zijn. Schrikverlichting met bewegingssensoren op de oprit is altijd een goed idee. We raden dat sterk aan om inbraken te voorkomen, maar het kan ook helpen bij deze problemen. We weten natuurlijk ook wel hoe sluw die bendes te werk gaan, het lijkt wel alsof ze altijd een stapje voor hebben”, zegt de korpschef. jbr

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio